Mam problem z dostępem do foldera umieszczonego na komputerze z systemem Windows 11 PRO nazwany jako serwer
Folder udostępniony i widoczny dla 4 innych komputerów z systemem Windows 11 - dostęp do folderu i pulpit zdalny działa prawidłowo
Tylko jeden komputer ma problem: gdy chcę połączyć się z komputerem o nazwie serwer prosi o "wprowadzenie poświadczenie sieciowych" Po wpisaniu poprawnej nazwy użytkownika i hasła wyrzuca komunikat: podane hasło dostępu do sieci jest niepoprawne. Identyczna sytuacja gdy chcę się połączyć przez pulpit zdalny. Problem występuje w dwóch kierunkach taki sam tzn z serwera - komputer oraz komputer - serwer takie same komunikaty
Co próbowałem:
- wyłączyć program Antywirusowy Norton oraz jego zaporę
- tworzyć nowych użytkowników jako konta lokalne administratora, zezwalać im na dostęp do pulpitu zdalnego
- wyłączać w usługach menadżer poświadczeń na obydwu komputerach
- włączyć obsługę smb 1.0 na obydwu komputerach
Nic to nie pomogło, ciągle wyskakuje okno "Wprowadzanie poświadczeń sieciowych"
Skończyły mi się pomysły. Prosił bym was o pomoc co jeszcze mogę sprawdzić
Folder udostępniony i widoczny dla 4 innych komputerów z systemem Windows 11 - dostęp do folderu i pulpit zdalny działa prawidłowo
Tylko jeden komputer ma problem: gdy chcę połączyć się z komputerem o nazwie serwer prosi o "wprowadzenie poświadczenie sieciowych" Po wpisaniu poprawnej nazwy użytkownika i hasła wyrzuca komunikat: podane hasło dostępu do sieci jest niepoprawne. Identyczna sytuacja gdy chcę się połączyć przez pulpit zdalny. Problem występuje w dwóch kierunkach taki sam tzn z serwera - komputer oraz komputer - serwer takie same komunikaty
Co próbowałem:
- wyłączyć program Antywirusowy Norton oraz jego zaporę
- tworzyć nowych użytkowników jako konta lokalne administratora, zezwalać im na dostęp do pulpitu zdalnego
- wyłączać w usługach menadżer poświadczeń na obydwu komputerach
- włączyć obsługę smb 1.0 na obydwu komputerach
Nic to nie pomogło, ciągle wyskakuje okno "Wprowadzanie poświadczeń sieciowych"
Skończyły mi się pomysły. Prosił bym was o pomoc co jeszcze mogę sprawdzić