logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] OPPO A16 – blokada ekranu po resecie, żądanie hasła mimo braku ustawienia blokady

wiesiek2121 25 Wrz 2025 17:37 936 3
REKLAMA
  • #1 21700460
    wiesiek2121
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Mam telefon OPPO A16, po restarcie wpisalem PIN i pokazuje sie komunikat ze potrzebne haslo bo jest blokada ekranu. Zadnej blokady ekranu nie ustawialem wiec nie wiem skad sie to wzielo. Wylaczylem telefon, nastepnie wcisnalem jednoczesnie przyciski glosnosc i wlacznik - wyswietlil sie zestaw jezykow wybralem Angielski nastepnie Wipe data, Format Data, Format, OK, Reboot, OK.
    Wlozylem z powrotem karte telefonu wpisalem PIN zaczelem ustawiac telefon od nowa zalogowalem sie na googlach i zaczelem pobierac aktualizacje i znowu wlaczylo sie zadanie hasla bo jest blokada telefonu. Nie wiem co robic i jak wywalic konto google bo ich podeirzewam o blokade telefonu. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21701438
    wiesiek2121
    Poziom 12  
    iMobie DeoidKit mimo ze wyswietla OPPO nie da rady usunac konta google, w trakcie przechodzenia przez kolejne poziomy zatrzymuje sie na kodzie kreskowym (nie wyswietla sie opcja do klikania). W motoroli bez problemu usunalem konto google tym programem. Macie jakies sugestie co i jak?. Sprawdzalem tez Dr.Fone ale nie obsluguje OPPO. Mieszkam w Niemczech wiec serwis nie wchodzi w gre bo taniej jest kupic nowy telefon. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 21701519
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1285
    mtkclient (dostepny na githubie), tryb bootrom (w tym modelu powinny wystarczyc oba klawisze glosnosci) i sformatowanie partycji frp powinno rozwiazac problem.
  • #4 21702687
    wiesiek2121
    Poziom 12  
    blahfff dziekuje, dzieki Tobie problem zostal rozwiazany i blokada zostala zdjeta. Kupilem i wgralem AdGuard zeby pozbyc sie reklam bo mam Polska TV na telefonie i po restarcie zaczely sie moje klopoty. Teraz bede musial tylko pozbyc sie konta google. Pozdrawiam

Dodano po 23 [minuty]:

Administratorze prosze zamknac temat. Blokada zostala zdjeta i problem zostal rozwiazany. Pozdrawiam
REKLAMA