Witam
Mam problem z lodówką Samsung No Frost serii RB8300 (RB33J3415SS/EF).
Lodówka kilka dni temu przestała chłodzić, lecz zamrażalnik dalej chłodzi. Nie ma przepływu zimnego powietrza z zamrażarki do lodówki, przepustnica nie otwiera się.
Kupiłem nową, ale ona też nie działa. Po jej wyjęciu lodówka chłodzi, trochę za mocno, ale żaden kanał nie jest zapchany. Zmierzyłem rezystancję czujnika temperatury w lodówce. W temp. pokojowej (ok. 21°C) wynosiła około 6 kΩ, natomiast przy 3°C około 11 kΩ. Więc czujnik chyba działa.
Czy jest jeszcze coś, co mogę sam zrobić, żeby działała normalnie?
AI: Czy po otwarciu drzwi lodówki słychać pracę wentylatora w komorze chłodziarki?
Tak
AI: Czy na tylnej ściance zamrażarki lub lodówki pojawia się szron albo lód?
Nie ma. Była wyłączona 2 doby i wszystko rozmarzło, choć nie było tego dużo.
Mam problem z lodówką Samsung No Frost serii RB8300 (RB33J3415SS/EF).
Lodówka kilka dni temu przestała chłodzić, lecz zamrażalnik dalej chłodzi. Nie ma przepływu zimnego powietrza z zamrażarki do lodówki, przepustnica nie otwiera się.
Kupiłem nową, ale ona też nie działa. Po jej wyjęciu lodówka chłodzi, trochę za mocno, ale żaden kanał nie jest zapchany. Zmierzyłem rezystancję czujnika temperatury w lodówce. W temp. pokojowej (ok. 21°C) wynosiła około 6 kΩ, natomiast przy 3°C około 11 kΩ. Więc czujnik chyba działa.
Czy jest jeszcze coś, co mogę sam zrobić, żeby działała normalnie?
AI: Czy po otwarciu drzwi lodówki słychać pracę wentylatora w komorze chłodziarki?
Tak
AI: Czy na tylnej ściance zamrażarki lub lodówki pojawia się szron albo lód?
Nie ma. Była wyłączona 2 doby i wszystko rozmarzło, choć nie było tego dużo.