lisek napisał: Uzyj innych kabli
Autor sprawdził na dwóch różnych.
lisek napisał: sprawdz swój monitor u niego / * opcja inna w serwisie
Autor sprawdził na dwóch różnych komputerach.
Usterka układu graficznego została wykluczona (dwa różne komputery przez dwa różne gniazda monitora), usterka przewodu została wykluczona, zostaje usterka monitora - raczej nie wygląda na zasilacz.
Wysłałbym na gwarancję, jeśli monitor jest nią objęty (powinna być 3 letnia). Z wcześniejszego doświadczenia z MSI wiem, że wysyłając do nich monitor warto zrobić sobie dobre zdjęcia (w szczególności dokumentujące ewentualne rysy lub ich brak) i warto uważać na próbę naciągania ze strony serwisu firmy - kiedyś wysyłałem roczny monitor, miał centymetrową płytką rysę na panelu, która w niczym nie przeszkadzała i na włączonym ekranie nie było jej w ogóle widać, na wyłączonym trzeba się było przyjrzeć. Serwis stwierdził, że matryca jest uszkodzona mechanicznie i że proponują wymianę na mój koszt. Po dopytaniu przysłali mi zdjęcie matrycy z centymetrową rysą. Dostali w odpowiedzi, że centymetrowa rysa nie jest przedmiotem reklamacji i nie przeszkadza mi ona w użytkowaniu monitora, a problemem jest ogólny brak obrazu związany z usterką płyty głównej i to mają w ramach gwarancji naprawić, co zrobili i monitor został mi odesłany. Jak dla mnie była to chamska próba naciągnięcia, od tamtego czasu przed wysłaniem do serwisu robię bardzo wyraźne zdjęcia sprzętu z dobrym naświetleniem i z każdej strony i w razie czego jestem przygotowany na takie akcje (chociaż nie mam pojęcia, czy takie coś nadal robią, mam nadzieję, że nie).