logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Inteligentny miernik wilgotności CB3S Board z OpenBK7231N: Konfiguracja wyświetlacza i funkcji

4711leow 04 Paź 2025 00:42 414 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21709344
    4711leow
    Poziom 2  
    Otwarta obudowa urządzenia elektronicznego z widoczną baterią litowo-polimerową
    Układ scalony GNV1792S i przycisk na zielonej płytce drukowanej
    Moduł komunikacyjny CB3S zamontowany na zielonej płytce PCB z elementami elektronicznymi

kupiłem kilka miesięcy temu tani inteligentny miernik wilgotności i działał dobrze do niedawna
    dzisiaj przestał działać pokazał wszystkie cyfry
    Rozebrałem to coś i ku mojemu zdziwieniu znalazłem płytkę CB3S
    z następującym poleceniem:
    python3 hid_download_py/uartprogram firmwares/OpenBK7231N_QIO_1.18.177.bin --unprotect -d /dev/ttyUSB0 -w --startaddr 0x0 zadziałało poprawnie
    po tym otrzymałem zwykły ekran OPENBEKEN

teraz pytanie brzmi, jak zaadresować wyświetlacz i wszystkie poprzednie funkcje
    uprzejmie proszę o informację, czy ktoś ma już to urządzenie, a także jestem ciekawy, czy skonfiguruję wyświetlacz i wszystkie funkcje

licząc na jakieś info
    AI: czy mógłbyś podać dokładną markę i model swojego inteligentnego miernika wilgotności, może link do produktu lub zdjęcie etykiety?
    to jest tani temu bez marki na nim wszystkie inne dane są na zdjęciu na komputerze jedyny numer jaki mogłem zobaczyć oprócz CB3S to AS90_1622051 OA chip napędzający wyświetlacz to GNV179S
    AI: czy wiesz, jaki typ wyświetlacza jest w środku (segment, I2C, SPI lub model chipa), lub czy możesz udostępnić zdjęcie wyświetlacza i jak łączy się z płytką CB3S?
    zobacz w obudowie
  • REKLAMA
REKLAMA