logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood DNX 4230BT – czarny ekran, potrzebny firmware główny

giernal87 05 Paź 2025 10:54 204 0
REKLAMA
  • #1 21710527
    giernal87
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Cześć.

Mam wielki problem ze stacją multimedialną Kenwood DNX 4230BT znajdującą się w moim aucie.
    Kilka dni temu, przy uruchomieniu silnika, sprzęt "zawisł" na ekranie powitalnym i wyświetlał logo producenta przez kilka minut, aż do momentu dotarcia samochodem do celu. Od tego czasu każde włączenie zapłonu powoduje brak reakcji urządzenia. Ekran wciąż jest czarny i podświetlenie go latarką w ciemności nie wykazuje jakichkolwiek oznak jego życia. Sam bezpiecznik jest zaś sprawny, podłączenie kostki z zasilaniem powoduje zaświecenie się czerwonej diody i rozruch wbudowanego wentylatora.

AI podpowiedziało mi, że problem może leżeć w pamięci NAND lub samym firmware stacji. Zanim oddam sprzęt do serwisu, chciałem podjąć próbę wymuszonego update'u firmware'u, ale nigdzie w Internecie nie mogę znaleźć oprogramowania dla mojego modelu. Na oficjalnej stronie Kenwooda dostępny jest tylko "Multimedia Firmware Update", który rzekomo nie rozwiąże problemu, bo nie jest to plik firmware'u głównego Kenwooda, tylko modułu Garmin (nawigacja).

Czy ktoś z Was dysponuje takimi plikami firmware do mojego Kenwood DNX 4230BT, które rozpoczną proces aktualizacji urządzenia, bądź ma pomysł, jak w warunkach domowych ożywić to urządzenie?

Gorąco proszę o pomoc. Każda porada jest na wagę złota!

Z góry wielkie dzięki.
  • REKLAMA
REKLAMA