logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór rejestratora IP z AI: Kenik KG-NVR60232-V2 vs Dahua NVR5232-EI do domu i firmy

bassebal55 05 Paź 2025 19:57 219 3
  • #1 21711221
    bassebal55
    Poziom 2  
    Cześć.
    Mam pytanie do użytkowników lub monterów systemów monitoringu. Robię monitoring w moim domu i firmie za domem, wszędzie mam już kabel internetowy (skrętka) doprowadzony. Jestem w trakcie budowy całej sieci i napotkałem problem... Z jakiej firmy kupić rejestrator i kamery IP. Wszyscy mieszają mi w głowie, każdy mówi coś innego. A powiem krótko: chcę coś porządnego, głównie chodzi mi o potencjał rejestratora i kamer, jeżeli chodzi o AI, wykrywanie osób czy samochodów, ustawianie linii itd. Chcę, żeby to jakoś sensownie działało. Mam też psy, które nocą biegają, więc dobrze, żebym nie dostawał powiadomień o ich poruszaniu (jeżeli jest to możliwe). Firma Eltrox proponuje mi dość mocno sprzęt firmy Kenik, dokładnie:
    REJESTRATOR IP KENIK KG-NVR60232-V2,
    KAMERA IP KENIK KG-8430TAS-ILD-V2 (2,8 mm)
    Ale nie jestem w 100% do tej firmy przekonany (bardzo możliwe, że błędnie).
    Mam jeszcze ofertę na taki sprzęt
    REJESTRATOR IP DAHUA NVR5232-EI
    KAMERA IP TIOC 3.0 DAHUA IPC-HDW3849H-AS-PV-0280B-S5
    Co na to powiecie? Brać, czy iść w innym kierunku?
    Za pomoc, wielkie dzięki.
  • Pomocny post
    #2 21711238
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2651
    Ja od lat uznaje tylko Hikvision, aktualnie jeśli chodzi o "AI" to Hikvision AcuSense.
    Będziesz zadowolony w 100% jak wszystko mądrze będzie dobrane i zainstalowane.
  • #3 21711343
    bassebal55
    Poziom 2  
    Dzięki. A jeśli znasz się na temacie, może poleciłbyś mi jakiś konkretny model, jeżeli chodzi o rejestrator (16–32 kamer), albo jakieś ciekawe kamery, które mają fajne możliwości. Kilka będzie tych okrągłych do wnętrza budynków, a reszta raczej tych drugich na zewnątrz. (Nie wiem, czy jest na to jakieś fachowe nazewnictwo.)
  • Pomocny post
    #4 21711375
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2651
    Kopułka, buklet, ogólnie cała linia AcuSens. Przede wszystkim podstawa to dobrać obiektyw do tego co ma widzieć, rejestrator na pewno bez wbudowanego switch'a, switch PoE zewnętrzny lub dwa w zależności od ilości kamer. Odezwij się na PW.
REKLAMA