logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyłącznik piły stołowej N4130 – jak poprawnie podłączyć przewody na podstawie zdjęć?

trebor60 06 Paź 2025 12:59 213 3
  • #1 21711928
    trebor60
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Wyłącznik piły stołowej N4130Wyłącznik z czterema czarnymi przewodami i żółtym przyciskiem na białym tle Wyłącznik DKLD DZ-6-4 z przewodami i kondensatorem na białym tle

Dzień dobry,
    rozebrałem jakiś czas temu piłę z uszkodzonym silnikiem. Udało mi się dostać silnik nowy (stary miał 3 przewody) z dwoma przewodami, dodatkowo jeden z przewodów zasilania idzie jeszcze przez wyłącznik termiczny. Nie wiem, jak podłączyć przewody pokazane na zdjęciu, gdzie zasilanie, gdzie silnik i gdzie ten przewód z wąskiego wtyku (prawdopodobnie jest to podtrzymanie zasilania) i gdzie ma być podłączony kondensator. Proszę o pomoc🙂
  • #2 21711943
    kaz69
    Poziom 37  
    Ocena: 540
    Na drugim zdjęciu masz schemat połączeń. Do których styków masz podpiąć zasilanie. Podtrzymanie powinno być podłączone do wyłącznika termicznego.
  • #3 21712080
    trebor60
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Nie jestem pewien, ponieważ na kablu od podtrzymania jest zaciśnięta tulejka co wskazywałoby na podłączenie do kostki a kabel ze styku nr.4 ma wsuwkę i on pewnie będzie na termiku
REKLAMA