Wymieniłem płot i bramę (prawie). W sumie stoi tak jak stara. Nie przemyślałem jednak tematu do końca. Nie ma już możliwości przeróbek.
Brama pod dużym kątem.
Teraz chciałbym założyć siłowniki. Sama brama panelowa, małe szczeliny 2x2,5 m. Słupki 10x10, jeden słupek (nie przy furtce) odwrócony dość znacznie, żeby kąt otwarcia bramy był bardzo rozwarty.
Po przestudiowaniu tematu opcje są dwie.
Zwykły siłownik o długim ramieniu pokroju:
BFT PHOBOS BT A40 (124° wg producenta).
Nice Wingo 3524.
Sommer Twist 200 el/ml (130° wg producenta).
BENINCA BILL 50.
Druga opcja - siłowniki łamane np.:
Nice Hopp - szerokość napędu 180 mm.
KingGates modus - szerokość napędu 160 mm.
Nie wiem czy wejdą, kolizja z bramką (tam kąt otwarcia ramienia mały) z drugiej strony mogę się cofnąć na słupku z 10 cm.
Chciałbym założyć zestaw sam z pomocą kolegi elektronika. Cena za cały full zestaw do 3 tys.
Czekam na jakieś sugestie, podpowiedzi co kupić, prosty montaż, chyba, że ktoś z okolic Gliwic chętny do pomocy za odpowiednim wynagrodzeniem.
AI: Jaki dokładnie kąt otwarcia skrzydeł bramy jest Ci potrzebny (w stopniach)?
Lewe około 130°, prawe max 90°.
AI: Ile jest miejsca od osi zawiasu do krawędzi słupka i ewentualnie do ogrodzenia/bramki – możesz podać te odległości w cm?
6 cm oś zawiasu do krawędzi słupka, ale słupek jest przekrzywiony o 45° względem prawego żeby brama miała duże rozwarcie.
Brama pod dużym kątem.
Teraz chciałbym założyć siłowniki. Sama brama panelowa, małe szczeliny 2x2,5 m. Słupki 10x10, jeden słupek (nie przy furtce) odwrócony dość znacznie, żeby kąt otwarcia bramy był bardzo rozwarty.
Po przestudiowaniu tematu opcje są dwie.
Zwykły siłownik o długim ramieniu pokroju:
BFT PHOBOS BT A40 (124° wg producenta).
Nice Wingo 3524.
Sommer Twist 200 el/ml (130° wg producenta).
BENINCA BILL 50.
Druga opcja - siłowniki łamane np.:
Nice Hopp - szerokość napędu 180 mm.
KingGates modus - szerokość napędu 160 mm.
Nie wiem czy wejdą, kolizja z bramką (tam kąt otwarcia ramienia mały) z drugiej strony mogę się cofnąć na słupku z 10 cm.
Chciałbym założyć zestaw sam z pomocą kolegi elektronika. Cena za cały full zestaw do 3 tys.
Czekam na jakieś sugestie, podpowiedzi co kupić, prosty montaż, chyba, że ktoś z okolic Gliwic chętny do pomocy za odpowiednim wynagrodzeniem.
AI: Jaki dokładnie kąt otwarcia skrzydeł bramy jest Ci potrzebny (w stopniach)?
Lewe około 130°, prawe max 90°.
AI: Ile jest miejsca od osi zawiasu do krawędzi słupka i ewentualnie do ogrodzenia/bramki – możesz podać te odległości w cm?
6 cm oś zawiasu do krawędzi słupka, ale słupek jest przekrzywiony o 45° względem prawego żeby brama miała duże rozwarcie.