logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko DIN284431 Zmywarka przerywa mycie i wyłącza sie po kilku minutach

bartson1 16 Paź 2025 08:34 504 1
REKLAMA
  • #1 21721733
    bartson1
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Zmywarka Beko — 7 lat i druga awaria. Po 6 latach padła pompa, a teraz zmywarka przerywa mycie i wyłącza się po kilku minutach. Cykl jest przerwany, ale nie skasowany. Najpierw dawało się ją włączyć i myła dalej, ale teraz w ogóle nie zaczyna cyklu. Ogólnie włącza się, mogę wybrać programy, wszystko działa do tego momentu. Zamknięcie drzwi nie włącza cyklu, nawet lampka sygnalizacyjna nie zapala się. Czasem za 20. razem uda się, że zadziała, ale staje i znowu gaśnie. Potem, w trakcie cyklu, czasem za kolejnym 20. razem udaje się kontynuować cykl.

Czy to mikroprzełącznik? Czy zamek? Dodam, że brak jest błędów na wyświetlaczu. W trybie serwisowym również brak jest błędów.
    AI: Jaki dokładnie model tej zmywarki BEKO masz?
    Beko DIN284431
    AI: Czy na panelu pojawiają się jakieś kody błędów, migające diody albo sygnały dźwiękowe, gdy zmywarka przerywa cykl lub nie chce się włączyć?
    Brak błędów. Tryb serwisowy również brak błędów.
  • REKLAMA
  • #2 21721885
    kristofsid

Poziom 14  
    Ocena: 15
    Ostatnio naprawiałem identyczną przypadłość, okazało się, że przewody biegnące z frontowego panela (drzwi) do wnętrza zmywarki z czasem przełamują się w miejscu zginania (zawias). Ja dosztukowałem po 10 cm i to rozwiązało problem. Profesjonalniej jest wymienić wiązkę.
    Konto firmowe:
    INTELMA Krzysztof Sidor
    Ułańska 22/8, Sowlany, 15-528 | Strona WWW: https://www.intelma.pl
REKLAMA