Witajcie, mam drukarkę brother MFC-L5750DW, problem jest związany najprawdopodobniej z uszkodzonym oprogramowaniem na danej drukarce, kserować kseruje, tak samo skanuje, łączy się po wifi, lan, przez usb, problem pojawia się, w momencie, gdy chce coś wydrukować, pojawia się komunikat przyjmuje dane i na tym koniec - to samo przez lan, wifi i usb, a nawet klikając drukuj strone testową z poziomu drukarki, tylko reset drukarki z prądu pomaga. Czasami potrafi się resetować co kilkanaście sekund (nie znalazłem zależności). Uorzedzając pytania, tak, supercap został wymieniony, aczkolwiek napięcia nie spadały na nim. W Maintenance Mode dostałem info, że checksum ROMu się nie zgadza, więc wychodzi na to, że problem z firmware, problem jest taki, że oficjalne narzędzie (po ip drukarki mówi, że mam najnowsze oprogramowanie i nie pozwala mi wgrać jeszcze raz). Przy pomocy programu do wgrywania firmware program widzi drukarkę, czy to przez sieć, czy przez usb, ale za każdym razem dostaje info, żeby sprawdzić połączenie z drukarką i klasyczna informacja o przyjmowaniu danych. Macie jakiś sposób, aby wejść w jakiś download mode? albo jak wgrać firmware przez USB? no i najważniejsze, skąd go pobrać?