logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie słuchawki przewodowe o skuteczności i basie jak Stanton DJ 60 PRO do elektroniki?

wenerskimarcin 20 Paź 2025 12:52 156 0
REKLAMA
  • #1 21725921
    wenerskimarcin
    Poziom 6  
    Witam forumowiczów.
    Ze względu na to, iż moje słuchawki, których używałem, uległy nieodwracalnemu uszkodzeniu, a ich produkcja już się zakończyła, szukam jakichś alternatyw, które grałyby choć bardzo podobnie. Słuchawek, których używałem, to STANTON DJ60 PRO. Ich zaletą była dość spora skuteczność oraz bardzo niskie zejście, co przy muzyce elektronicznej było ogromną zaletą. Plusem było też to, że mimo dość dużej głośności grały nadal przejrzyście oraz stosunkowo klarownie i czysto, bez jakichś dziwnych zniekształceń. Jeśli ktoś chce mi doradzić Sennheiser (w obudowie otwartej), to od razu mówię: nie tędy droga. Mam taki, dość wysoki model, ale zupełnie nie jestem z niego zadowolony (dostałem w prezencie). Obecnie używam kilku słuchawek BT, ale czy to po kablu, czy przez BT, nie jestem z nich do końca zadowolony, choć najlepiej, o dziwo, wypadają Creative WP380. Mam jeszcze JBL T450 (na tle młodszych braci wypadają dużo lepiej) oraz Philips TAA4216 (tutaj myślałem, że będzie dużo lepiej). Posiadam jeszcze douszne Bowers & Wilkins P17, ale to już wolę przemilczeć, bo jakość dźwięku jest jakaś masakra.
    Mam na oku takie oto słuchawki:
    https://www.thomann.pl/the_tbone_tdj1000.htm
    Nie mam jakichś limitów cenowych, ale fajnie byłoby znaleźć coś do 500 zł, choć jeśli mnie zachęcą, wydam i sporo więcej, ale nie więcej niż, hmmm, 2000 zł.
    Wpadły mi jeszcze w oko RODE NTH-50 ale mimo dużej głóśnośći obawiam się że będą grały bardziej średnicą aniżeli dolnym mięsistym pasmem.
    Przeważnie muzyka elektroniczna: house, trance, ale lubię też soul czy swing w wykonaniu Sinatry czy M. Bublé. Ogólnie sporo klasyków z lat 90. czy starszych.
    Chetnie poznam sugestie po kablu jak i BT. Wolę nauszne niz TWS gdyż przeważnie mi wypadają i chyba tylko samsungowe Buble coś tam sprawiły że nie macałem się po uchu żeby poprawić słuchawki
    AI: Czy zależy Ci bardziej na słuchawkach przewodowych, bezprzewodowych, czy może nie ma to dla Ciebie większego znaczenia?
    Jest to dla mnie bez różnicy. Oczywiście słuchawki bezprzewodowe są dla mnie bardziej mobilne i wygodniejsze.
    AI: Gdzie najczęściej używasz słuchawek – w domu, w studio, czy może także poza domem (np. w podróży)? Chodzi mi o to, czy ważna jest dla Ciebie dobra izolacja od otoczenia i mobilność.
    Wszędzie tam, gdzie nie mam głośników. Więc poza domem oraz poza autem.
  • REKLAMA
REKLAMA