logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd DirectX 9.0c przy instalacji NfS Most Wanted na Saphire X800GTO

Fixxxer1 21 Gru 2005 22:01 7973 8
REKLAMA
  • #1 2104736
    Fixxxer1
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    Mam problem z NfS Most Wanted. Nie mogę zainstalować gry, bo wyskakuje mi błąd że nie mam directx 9.0c, mimo że jest zainstalowany, dxdiag poprawnie przeprowadza wszystkie testy. Mam grafikę Saphire X800GTO, procek P4 630 i 512 ddr2 Patriot.
  • REKLAMA
  • #2 2108969
    camell2110
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Dokładnie mam to samo i nie wiem co jest... ktos pomoze?
  • REKLAMA
  • #3 2109070
    Arek G.
    Poziom 14  
    Fixxxer1 napisał:
    Mam problem z NfS Most Wanted. Nie mogę zainstalować gry, bo wyskakuje mi błąd że nie mam directx 9.0c, mimo że jest zainstalowany, dxdiag poprawnie przeprowadza wszystkie testy. Mam grafikę Saphire X800GTO, procesor P4 630 i 512 ddr2 Patriot.

Czesc wam

Ja tez mialem ten problem ale udalo mi sie go rozwiazac.
    Ja mieszkam w niemczych i niewiem jak to sie dokladnie nazywa w polskim Windowsie ale postaram to wytlumaczyc.

Musisz otwuzyc ta tabele gdzie wpisujesz "dxdiag" i zamiast tego wpisz "cmd" otwozy sie tabela windows (czarna tabela).
    W tej tabeli wpisz poszczegulne linijki (po kazdaj linijce nacisnij ENTER)
    np.wpisz "regsvr32 softpub.dll" i nacisnij ENTER i chwile poczekaj potem nastepny linijke i znowu ENTER

net start cryptsvs (nacisnij ENTER)

regsvr32 softpub.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 wintrust.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 initpki.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 dssenh.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 rsaenh.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 gpkcsp.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 sccbase.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 slbcsp.dll (nacisnij ENTER)
    regsvr32 cryptdlg.dll (nacisnij ENTER)

po wpisaniu tego do tej tabeli zamknij tabele ta i zabacz czy da rade zainstalowac NFS MW.Jak jeszcze niedarady to zainstaluj jeszcze ras Direct 9.0c Gra musi dzialac.Przynajmniej u mnie dziala.

Nara
  • REKLAMA
  • #4 2109114
    Bezimenny
    Poziom 15  
    Problem jest łatwy do rozwiązania. Należy grę zainstalować ręcznie. (W tym celu plik "nfsmwdemo.exe" trzeba odtworzyć w np. w WinZip-ie i wypakować do dowolnego folderu. Proponuję C:\Program Files\NFS MW Demo. Teraz plik "0compressed.zip" wypakuj do tego zamego folderu, co wcześnej i nie zapomnij w WinZip-ie zaznaczyć opcji "rozpakuj razem ze ścieżkami" lub coś w tym stylu. Muszą powstać foldery o nazwach identycznych, jak w "0compressed.zip" Sprawdź czy działa demo.) Gdyby nie działało należy kliknąć DXSETUP.exe w folderze gry DirectX. Jeżeli i do nie pomoże musimy ręcznie rozpakować Jun2005_d3dx9_26_x86.cab i zawartość wkleić do odpowiednich folderów w systemie.
  • #5 2109412
    camell2110
    Poziom 15  
    zaden ze sposobow nie pomaga:/
  • #6 2109637
    wielkirybak
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    A czy Directx 9.0c jest u was zainstalowany z płyty NFSMW
    Jeśli nie to sprobojcie zaisntsalować .
  • #7 2111727
    camell2110
    Poziom 15  
    Wlasnie instaluje directa z plyty i nic... nadal to samo
  • #8 2111985
    wielkirybak
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Probowałeś przeinstalować system mozesz mieć coś uszkodzone i dlatego.
  • REKLAMA
  • #9 2116654
    Fixxxer1
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    Już znalazłem prosty trick, po którym gierka działa... Wystarczy plikowi autorun na płytce zmienić we właściwościach, żeby uruchamiał sie w trybie zgodności z win 200 ;-) U mnie po tym ruszyło ;-))

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z instalacją gry Need for Speed Most Wanted polega na błędzie informującym o braku DirectX 9.0c, mimo jego obecności i poprawnego działania dxdiag. Użytkownicy posiadający kartę graficzną Sapphire X800GTO, procesor Pentium 4 630 oraz 512 MB pamięci DDR2 Patriot zgłaszają ten sam problem. Proponowane rozwiązania obejmują ręczną instalację gry poprzez rozpakowanie plików za pomocą WinZip, uruchomienie instalatora DirectX (DXSETUP.exe) z folderu gry oraz ręczne rozpakowanie pliku Jun2005_d3dx9_26_x86.cab do systemowych katalogów. Inne metody to rejestracja bibliotek DLL związanych z DirectX i usługą kryptograficzną za pomocą poleceń regsvr32 i net start cryptsvs w wierszu poleceń. Próby instalacji DirectX z płyty gry nie przynoszą efektu. Ostatecznie skutecznym rozwiązaniem okazało się ustawienie pliku autorun.exe na płycie instalacyjnej w tryb zgodności z Windows 2000, co umożliwiło poprawne uruchomienie instalacji i działanie gry.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA