logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Galaxy M51 Android 12 – brak wykrywania sieci przy ręcznym wyborze operatora

freddvanem 23 Paź 2025 10:15 222 3
REKLAMA
  • #1 21729041
    freddvanem
    Poziom 10  
    Cześć, nie wiem, czy to odpowiednia kategoria, ale zamieszczę na tym ogólnym:

W skrócie - telefon nie znajduje żadnych sieci w sekcji 'Operatorzy sieci'.
    Galaxy M51, Android 12, One UI 4.1.

Jestem kierowcą, aktualnie we Francji i domyślnie łapie sieć Orange F, ale chciałbym ją zmienić manualnie, wiem, że można, bo już to na tym telefonie robiłem kiedyś, a teraz po wybraniu szukania i owszem... szuka, ale po wyszukaniu nic nie wyświetla.
    To może jeszcze wspomnę, że potrzeba wyboru sieci wynika z tego, że po kilkunastu minutach dane komórkowe zanikają, zostaje samo zalogowanie w sieci (w tym przypadku roaming).
    Włączając tryb samolotowy i wyłączając go wszystko się pojawia, natomiast po chwili znowu znika LTE. I tak w kółko.

Reset ustawień sieci nic nie pomógł, przekładanie SIM po slotach też nie... Jak żyć? ;)Ekran informacji o oprogramowaniu telefonu Samsung Galaxy M51 z Androidem 12Ekran telefonu Samsung Galaxy M51 z dwiema aktywnymi kartami SIM i włączonymi danymi komórkowymiEkran wyboru operatora sieci bez wykrytych dostępnych sieciEkran wyboru operatora sieci z włączonym trybem automatycznym i trwającym wyszukiwaniem
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21729668
    freddvanem
    Poziom 10  
    Virgin Mobile PL i Telenor SE.

Na screenach jest ;)
  • #4 21730400
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 219
    Wpisz kombinacje *#06* i sprawdź czy wyswietla się numer IMEI i numer seryjny. Spróbuj zadzwonić na nr 112.
REKLAMA