Witam.
Temat dotyczy lekkiej rozbudowy/dokupienia grafiki w komputerze, który się składa z poniższych elementów:
- płyta główna Gigabyte GA-H61M-S2V-B3
- procesor i5-3570
- 4 GB RAM = 2 x 2 GB RAM Kingston DDR3 1066 MH
- dysk SSD Transcend 370S 128 GB
- system Windows 10 professional aktywowany z 7 Professional
- drugi dysk jako magazyn - Seagate 320 GB 7200 rpm - Sata
- zasilacz Modecom MC-500 S88 500 W
- grafika zintegrowana - Intel HD Graphics Family, Sandy Bridge, 32 nm, 847 MHz
Niniejszy temat dotyczy właśnie dołożenia grafiki, bo chciałem sobie odpalić grę przeglądarkową (Google Play) typu "Budowanie Farmy" i gra nie może wystartować ze względu na brak możliwości wgrania nowszych sterowników.
Obecne są z 2015 i nic nowszego nie umiałem odszukać - chyba, że w tym pomożecie i nie trzeba będzie dokupować grafiki?
Jaką "najwydajniejszą" grafikę mogę dokupić żeby tego typu gry mogły być odpalane?
Budżet = 100, 150, 200 PLN?
Wystarczy na taką grafikę do starszego komputera?
Pozdrawiam.
Temat dotyczy lekkiej rozbudowy/dokupienia grafiki w komputerze, który się składa z poniższych elementów:
- płyta główna Gigabyte GA-H61M-S2V-B3
- procesor i5-3570
- 4 GB RAM = 2 x 2 GB RAM Kingston DDR3 1066 MH
- dysk SSD Transcend 370S 128 GB
- system Windows 10 professional aktywowany z 7 Professional
- drugi dysk jako magazyn - Seagate 320 GB 7200 rpm - Sata
- zasilacz Modecom MC-500 S88 500 W
- grafika zintegrowana - Intel HD Graphics Family, Sandy Bridge, 32 nm, 847 MHz
Niniejszy temat dotyczy właśnie dołożenia grafiki, bo chciałem sobie odpalić grę przeglądarkową (Google Play) typu "Budowanie Farmy" i gra nie może wystartować ze względu na brak możliwości wgrania nowszych sterowników.
Obecne są z 2015 i nic nowszego nie umiałem odszukać - chyba, że w tym pomożecie i nie trzeba będzie dokupować grafiki?
Jaką "najwydajniejszą" grafikę mogę dokupić żeby tego typu gry mogły być odpalane?
Budżet = 100, 150, 200 PLN?
Wystarczy na taką grafikę do starszego komputera?
Pozdrawiam.