logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Force SW 200 – jak awaryjnie odblokować siłowniki przy braku zasilania?

dawiditek 29 Paź 2025 23:26 615 5
REKLAMA
  • #1 21735798
    dawiditek
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z siłownikami force sw 200. Gdy brak prądu, nie można ich rozblokować, bo za mocno dociskają bramę. Co z tym można zrobić? Podpinałem różne Aku, ale żaden nie działa. Jak to ugryźć? Bo w razie braku prądu jest klapa
    AI: Próbowałeś rozblokować siłowniki mechanicznie kluczem awaryjnym (jeśli taki jest w zestawie)?
    Tak
    AI: Siłowniki wcześniej działały normalnie, czy ten problem z dociskaniem i brakiem możliwości rozblokowania pojawił się nagle?
    Po zamontowaniu według schematu siłownik dociska mocno bramę do odboju, że nie można zluzować siłownika z awaryjnego luzownika
  • REKLAMA
  • #2 21735898
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1016
    Powinieneś zmniejszyć siłę docisku skrzydeł, pokombinuj z "Wyłącznik przeciążeniowy" funkcja P1 do P4.
  • REKLAMA
  • #3 21735947
    dawiditek
    Poziom 2  
    Wszystkie sposoby były już wypróbowane, ale nic nie dało. Jak brama się zamknie, nie idzie jej ruszyć, bo jest mocno dociśnięta do odbojnika, a siłowników, po zluzowaniu kluczykiem, nie da rady ściągnąć z uchwytu siłowniki dociskowe. Czy jest jakaś opcja?
  • REKLAMA
  • #4 21736094
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1016
    Jeżeli zmniejszenie siły docisku nic nie daje to nie ma innej opcji.

Chciaż nie chce mi się wierzyć że przestawienie P1 do 4 nic nie daje, można jeszcze zmniejszyć czas pracy skrzydeł, ale jest to nie precyzyjne, napęd nie zawsze trzyma się tych parametrów.
  • REKLAMA
  • #5 21736132
    dawiditek
    Poziom 2  
    Dzięki wielkie, będę jeszcze kombinował, jak rozwiązać ten problem.
REKLAMA