logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Retro konsolka (orginał)– co wybrać na mały budżet? Naprawa vs zakup

KAMUŚ123 02 Lis 2025 10:42 138 2
REKLAMA
  • #1 21738812
    KAMUŚ123
    Poziom 3  
    Witam, mam pytanko. Myślę nad zakupem jakiejś retro konsolki, ale sam nie wiem, jaka. Myślałem, żeby kupić 3DS w Japonii (ale troszkę drogo), albo kupić rozwalonego 3DS za jakieś 60 zł w Polsce i go naprawić (mówimy o awarii, odbudowie, pękniętych zawiasów itp). Nowa sama obudowa - jakieś 2 dychy. Albo zakup SNES-a z Japonii, ale sam nie wiem, jaką wybrać na mały budżet
    Pozdrawiam
    AI: Jakie gry albo typy gier najbardziej Cię interesują na tych retro konsolach?
    Interesują mnie jakieś stare Nintendo, w gry albo Pegasus
    AI: Masz już jakieś doświadczenie z naprawą konsol albo dostęp do narzędzi potrzebnych do takiej naprawy?
    Śrubokręty mam na dziwne śrubki, doświadczenia mało
  • REKLAMA
  • #2 21738828
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2956
    Skoro nie masz doswiadczenia to NIE polecam napraw.
    Pomyśl o starym PSP. Ja mam wersję 1003. Może trzeba będzie nieco dołożyć, ale warto.
    Co do niej trzeba to przesciowka z kart Sony do SD. Ściągasz z netu (za darmo) gry, ładujesz na kartę i grasz.
    Bez reklam i subskrypcji.

Konsola PSP z włączonym ekranem leży na czarno-białej kratce obok czarnego etui.
    Karta microSD Kingston 32GB i adapter Memory Stick PRO Duo na tkaninie w kratkę
  • #3 21739506
    KAMUŚ123
    Poziom 3  
    Jedyną retro konsolką, jaką posiadam, jest PS2. Myślałem o bardziej nintendowych konsolkach
    Racja, PlayStation będzie o tyle dobre, że mogę pobierać gry, tylko chyba muszę mieć tę zmodyfikowaną kartę z pamięcią — ja ją mam, ale do PS2 to podejdzie do PSP?
    Ile kosztuje taki w miarę stan?
REKLAMA