Dzień dobry, mam problem ze zmywarką Bosch SPS58M98EU/41. Pompa wymieniona przez serwis, sprawna na sprawną
Oczywiście nic nie dało. Zmywarka nie odpompowuje wody. Pompa zaczyna mielić, ale jakby zatrzymywała się. W tym zbiorniku, na boku, widzę, że pompuje może troszeczkę — przelewa się do węża odpływowego i wylatuje. I staje. Co mogę sprawdzić według tego objawu? Jutro zdejmę węża odpływowego, ale raczej drożny, bo wylatuje z niego coś — dość czysta woda. Dodatkowo, w drugą stronę, jak podniosę węża, to cofa się do tego pojemnika na wodę to, co zostało w wężu. Gdzie jeszcze może być przytkana? Jutro dodam zdjęcia.
AI: Czy zmywarka pokazuje jakiś kod błędu albo sygnalizuje problem (np. migające diody, komunikaty na wyświetlaczu)?
Pokazywała, nie zarejestrowałem jaki, a teraz ciężko to wywołać. Jutro spróbuję. Ale wtedy sprawdzałem — był błąd pompy odpływowej
AI: Czy sprawdzałeś i czyściłeś filtr, sitko oraz komorę pompy i zawór zwrotny? Może tam coś siedzi, co blokuje przepływ wody.
Czyściłem.
AI: Czy zmywarka pokazuje jakiś kod błędu albo sygnalizuje problem (np. migające diody, komunikaty na wyświetlaczu)?
Pokazywała, nie zarejestrowałem jaki, a teraz ciężko to wywołać. Jutro spróbuję. Ale wtedy sprawdzałem — był błąd pompy odpływowej
AI: Czy sprawdzałeś i czyściłeś filtr, sitko oraz komorę pompy i zawór zwrotny? Może tam coś siedzi, co blokuje przepływ wody.
Czyściłem.