logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Haier AI X7 SLIM HWD80-BPD14MEPTU1 – wyciek płynu do płukania z dozownika, czy brakuje elementu?

4quest 05 Lis 2025 19:04 942 4
REKLAMA
  • #1 21742611
    4quest
    Poziom 7  
    Ocena: 16
    Witam.
    Nowa pralko-suszarka Haier Się X7 slim Haier Się X7 slim HWD80BPD14MEPTU1. Mam taki problem, iż przy wlewaniu płynu do płukania do komory na detergenty cały płyn wycieka tyłem dozownika i leci w głąb pralki. Czy tam czegoś brakuje? Myślałem, że może powinny być jakieś zaworki zwrotne.
    Proszę o poradę.
    Szuflada dozownika pralko-suszarki Haier z widocznymi komorami na detergent i płyn do płukania Widok dwóch otworów w spodzie dozownika pralki z wyciekającym płynem Wyciekanie płynu do płukania z tylnej części dozownika pralki Płyn do płukania wypływający spod dozownika pralki Haier X7 slim
  • REKLAMA
  • #2 21742940
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 447
    4quest napisał:
    jakieś zaworki zwrotne.

Tam jest "usyfonowanie".
    Resztki nierozpuszczonego proszku potrafią je zapchać. Trzeba dozownik rozmontować i idealnie to umyć i wysuszyć.
  • REKLAMA
  • #3 21742954
    4quest
    Poziom 7  
    Pralka jest nowa, dopiero co przywieźli i zamontowali z Mediaexpert.

Żeby nalać płynu do płukania trzeba chociaż lekko wysunąć szufladę i otworzyć klapkę. Wlałem z 100ml płynu gdyż myślałem że ona sama sobie będzie dozować i że należy uzupełnić płyn co kilka pran. Niestety ale płyn przy wlewaniu wylatuje tyłem. Ile bym nie wlał to wszystko wyleci tyłem komory odrazu.

Mam też pralkę podłączona poprzez wifi, i w aplikacji np pokazuje że nie wykryto płynów w komorach. Zastanawiam się jak to ma działać i czy tam czasem czegoś nie brakuje.
  • REKLAMA
  • #4 21742971
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 447
    4quest napisał:
    Pralka jest nowa,

Uprzejmie proszę złożyć reklamację!
  • #5 21766729
    4quest
    Poziom 7  
    >>21742971

Zgłosiłem sprawę do serwisu Haier.
    Wysłali lokalnego serwisana który stwierdził że w szufladzie czegoś brakuję, najprawdopodobniej jakiś zaworków zwrotnych.
    Stwierdził ze zamówi nową szufladę i bedzie dzwonił jak element przyjdzie,

Jak wymienią szufladę to podeśle zdjęcia jak to powinno wyglądać i zamknę temat (być może ktoś bedzie mieć jeszcze taki sam problem po zakupie tego modelu w mediaexpert).
REKLAMA