Cześć. Mam
MSI Z370 Tomahawk.
Procesor Intel Core i5-8600K.
Karta graficzna GeForce GTX 1060 6 GB.
RAM Kingston Fury Beast 16 GB 3600 MHz.
Chciałbym kupić kartę graficzną PNY GeForce RTX 4060 Ti Verto Dual Fan 8 GB GDDR6 128-bit DLSS 3. To dobry ruch w rozbudowie tego PC, czy raczej zacząć od zmiany procesora bądź płyty głównej? Może inna grafika niż ta?
Dodam, że chcę etapami zmieniać sprzęt (spłacę i następne), więc chcę w miarę przyszłościowe podzespoły kupić, tak że jak dokupię za rok coś innego, to będzie jeszcze aktualne
No i żeby już teraz karta działała na mojej płycie głównej, którą mam. W tym roku grafika, w następnym płyta główna i procesor.
AI: Do czego głównie używasz komputera? Jakie gry/programy Cię interesują i w jakiej rozdzielczości grasz/pracujesz?
Do grafiki AI. Tworzę grafiki na T-shirty. i do gier typu Valorant.
MSI Z370 Tomahawk.
Procesor Intel Core i5-8600K.
Karta graficzna GeForce GTX 1060 6 GB.
RAM Kingston Fury Beast 16 GB 3600 MHz.
Chciałbym kupić kartę graficzną PNY GeForce RTX 4060 Ti Verto Dual Fan 8 GB GDDR6 128-bit DLSS 3. To dobry ruch w rozbudowie tego PC, czy raczej zacząć od zmiany procesora bądź płyty głównej? Może inna grafika niż ta?
Dodam, że chcę etapami zmieniać sprzęt (spłacę i następne), więc chcę w miarę przyszłościowe podzespoły kupić, tak że jak dokupię za rok coś innego, to będzie jeszcze aktualne
AI: Do czego głównie używasz komputera? Jakie gry/programy Cię interesują i w jakiej rozdzielczości grasz/pracujesz?
Do grafiki AI. Tworzę grafiki na T-shirty. i do gier typu Valorant.