logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bateria do roweru Sparta czy jest przypisana do sterownika

tomala1221 15 Lis 2025 10:12 546 2
  • #1 21751877
    tomala1221
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Bateria do roweru Sparta 24 V. Mam rower starego typu Sparta i bateria już wyzionęła ducha. Jest to akumulator starego typu, jeszcze na ogniwach Ni-MH. Chciałbym ją zregenerować na ogniwach Li-ion 18650, tylko nie wiem, czy będzie działać po regeneracji. Bo te nowsze rowery Sparta Ion na pewno mają baterię przypisaną do sterownika i po takim zabiegu i tak nie działają poprawnie. Może ktoś orientuje się, czy w tych starych też tak było. Za wszystkie sugestie z góry dziękuję.Bateria Sparta 24V NiMH z widoczną etykietą i kablami wychodzącymi z obudowyCzarna bateria rowerowa Ni-MH 24V 10000mAh z fioletową etykietą i widocznymi przewodamiCzarna bateria rowerowa Sparta 24V z przewodami i wtyczkami na kolorowym obrusie
    AI: Czy w oryginalnej baterii znajduje się jakaś elektronika (np. BMS, chip, dodatkowe zabezpieczenia) albo nietypowe złącze?
    Tak.

Dodano po 6 [godziny] 56 [minuty]:

Zbliżenie ramy roweru z napisem tesla-s i logo KOGA MiyataZbliżenie na ramę roweru Koga Miyata z napisem teslas
  • #3 21756822
    tomala1221
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Tak właśnie myślałem. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
REKLAMA