logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVP-NS32 nie działa po aktualizacji oprogramowania - co robić?

danieldarma 22 Gru 2005 16:06 4007 12
REKLAMA
  • #1 2106665
    danieldarma
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich !
    Wczoraj przeprowadziłem upgrade softu w w/w odtwarzaczu dvd,wszystkie procedury wykonałem zgodnie z zaleceniami sony znajdującymi sie na stronie,plik został nagrany też dokładnie w/g wskazówek-ale niestety w czasie ładowania softu płyta sama sie wysuneła.......
    od tego czasu odtwarzacz nie działa-nie reaguje ani na pilota ani przyciski z płyty czołowej.....
    czy może mi ktoś pomóc,może ktoś zna rozwiązanie problemu
    za pomoc bardzo dziekuje
    p.s.-odtwarzacz jest na gwarancji
  • REKLAMA
  • #2 2108964
    danieldarma
    Poziom 11  
    Nikt mi nie pomoże ?
  • #3 2121280
    B1706
    Poziom 12  
    Witam!
    To co opisujesz to typowa usterka związna z pamięcią "flash"!
    Jedyną radą na tę bolączkę jest jej wymiana w autoryzowanym
    serwisie firmy Sony.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 2125732
    TheHenner
    Poziom 11  
    za co zapłacisz 10 razy więcej, niż w normalnym, nieautoryzowanym :) Szkoda Soniaka
  • #5 2126823
    danieldarma
    Poziom 11  
    cosik z tym softem nie tak bo zgłosiłem sprawe w sony poland i powiedzieli że naprawa zostanie wykonana niedpłatnie.......
    pozdrawiam
    p.s.
    wgranie softu za pomocą płyty odpada-odtw."nie żyje"
  • #6 2131597
    pegal
    Poziom 2  
    No i po wysunięciu traya trzebabyło uzbroić sę w cierpliwość i poczekać tak ze 3-4 minutki. Potem tacka sama się zamyka i już masz załadowany soft 2.14. Wlasnie przed chwilką skończyłem tą procedure z pełnym sukcesem!!! Ale jesli SONY chce wymieniać flasha w ramach gwarancji to masz szczęście...
    pegal
  • REKLAMA
  • #7 2141316
    sub.done
    Poziom 12  
    7. Na ekranie zostanie wyświetlony komunikat „COPYING FILE.” (Trwa kopiowanie pliku). Poczekaj chwilę, aż podajnik dysku zostanie otwarty, a następnie wyjmij dysk.
    8. Po chwili na ekranie oraz na wyświetlaczu panelu przedniego zostanie wyświetlony komunikat "UPGRADING" (Trwa uaktualnianie). Poczekaj 3 lub 4 minuty, nie przerywając procesu uaktualniania.
    Nie należy:
    - Wyłączać odtwarzacza.
    - Korzystać z odtwarzacza i naciskać żadnych przycisków na urządzeniu.
    - Zamykać podajnika dysku (ręcznie lub naciskając przycisk otwierania/zamykania).
    9. Podajnik dysku zostanie zamknięty, a następnie zostanie wyświetlony normalny obraz. Teraz można bezpiecznie korzystać z odtwarzacza DVD.
  • #8 2141482
    danieldarma
    Poziom 11  
    witam !
    dziekuje za komentarze !-ale przeczytajcie dokładnie napisałem w czasie kopiowania softu wysunęła sie "tacka" na płytę (wyświetlał sie napis copying file),a to trochę zmienia postać rzeczy.....
    pozdrawiam
  • #9 2144864
    wadam66
    Poziom 11  
    Witam. Mam DVD DVP - NS33 z Niemiec. Wczoraj chciałem zrobić upgrade,
    ale DVD zdechło !!! Ładowało ,po czym wysuwało tackę i tak na okrągło.
    Po około 30 min. chciałem wyłączyć DVD z przycisku , ale on nie reagował na rzaden przycisk. No to ja go z wtyczki .No i klapa ! Został mi tak z wysuniętą tacką !!! Co robić ???? Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #10 2178403
    Zbigniew Pukło
    Poziom 2  
    Witam i pozdrawiam i chcę dorzucić parę faktów. Jestem posiadaczem odtwarzacza Sony NS32 i wgrałem nowe oprogramowanie efektem tego
    było polepszenie odczytu divx(porzednio nie wszyskie czytał) lecz wystąpił problem z odczytem mp3 oraz zdjęć.Obydwa formaty zapisu rozpoznawal jako divx ale nic nie odczytywał.Poruszyłem problem w cenyralnym serwisie w Warszawie gdzie pierwszy raz o podobnej żeczy słyszą, kazano mi dostarczyć odtwarzacz do lokalnego serwisu, który im go wyślą i coś z tym zrobią. Przeglądając fora na ten temat widzę że nie jestem odosobnionym przypadkiem.W serwisie podczas rozmowy z kompetentną osobą dowiedziałem się że wgrywano już to oprogramowanie i nie było żadnych problemów.Można wyciągnąć wniosek że z odtwarzaczem jest coś nie tak, ale na ten czas czekam co zrobią z moim odtwarzaczem w Warszawie.
    Niezadowolony właściciel dvd Sony.:cry:
  • #11 2193980
    TOMEK_TURKO
    Poziom 1  
    Witam, kupiłem właśnie DVD DVP NS32 i rowniez miałem problemy z napisami (zreszta nadal nie sprawdzilem tematu napisow) ale rownie nie czytal mi divix'ow w wersji 5 i czasami starszej po zrobieniu upgrade'u z ponizszego linku : http://www.divx.howto.pl/index.php?name=Downloads&req=viewsdownload&sid=4 wszystko jest ok. widzi wszystkie filmy. A co do twojego przypadku to chyba zgubil cię brak cierpliwosci, u mnie rowniez w czasie kopiowania wysuneła sie kieszen ( bo przeciez co tu duzo do kopiowania pliczek z 2MB to byl moment), ale ciepliwosc i czytanie wszelkich wskazowek mnie uchronilo od twojej pomylki - gdy kieszen wysunelo na wyswietlaczu nadal migal napis upgrading - wystarczylo czekac (choc to troche trwalo z jakies 10min) po czym kieszen sie sama schowala i bylo juz po sprawie.

Tak więc polecam upgrade do wersji 2.14. W sprawie jakis pytan zapraszam pod swoj email
  • #12 2221879
    Zbigniew Pukło
    Poziom 2  
    Witam dyskutantów włśnie odebrałem sprzęt i dowiedziałem się , że z moim odtwarzaczem było wszystko ok. Szkopuł tkwi w nośnikach np.starsze platinum nie były odczytywane, a np.jakieś: hitx32 czytał bez problemów.Po wgraniu nowego oprogramowania ver.2.20 odtwarzacz poprawnie odczytuje takrze płyty platinum.Reasumując jeżeli przeprowadzono poprawną aktualizację to wszystko powinno byc ok chyba że odtwarzacz nie rozpoznaje poprawnie nośnika , więc trzeba poczekać na kolejną aktualizację w której owe nośniki zostaną zdefiniowane.
  • #13 2266220
    danieldarma
    Poziom 11  
    witam !
    problem rozwiązany -w serwisie wgrali nowy soft
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po aktualizacji oprogramowania w odtwarzaczu DVD Sony DVP-NS32 pojawił się problem polegający na samoczynnym wysuwaniu tacki podczas procesu kopiowania pliku aktualizacyjnego, co spowodowało całkowitą utratę funkcjonalności urządzenia – brak reakcji na pilota i przyciski. Problem ten jest typową usterką związaną z pamięcią flash, której wymiana w autoryzowanym serwisie Sony jest rekomendowana. W niektórych przypadkach serwis Sony oferuje bezpłatną naprawę w ramach gwarancji. Użytkownicy podkreślają, że podczas aktualizacji należy zachować cierpliwość i nie przerywać procesu, gdy na wyświetlaczu pojawia się komunikat „UPGRADING”, nawet jeśli tacka jest wysunięta – po kilku minutach powinna się automatycznie zamknąć. Inni użytkownicy zgłaszali podobne problemy z modelami DVP-NS32 i DVP-NS33, a także problemy z odczytem formatów DivX, MP3 i zdjęć po aktualizacji. Wersje oprogramowania 2.14 i 2.20 poprawiły kompatybilność z różnymi nośnikami i formatami. Ostatecznie problem z niedziałającym odtwarzaczem po nieudanej aktualizacji został rozwiązany przez serwis, który wgrał nowy soft.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA