logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czy warto zainwestować w Griffin? Opinie użytkowników i doświadczenia

karolark 22 Gru 2005 18:04 1452 8
REKLAMA
  • #1 2106974
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2482
    troche zastanawiam czy warto kupic ten model do tej pory troche sie bawilem na zwyklych kablach ma moze ktos to ustrojstwo i cos moze mi doradzi
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78044334
  • REKLAMA
  • #2 2107023
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2083
    Cena może i dobra ale brak kabli w zestawie, a kupując kable osobno wyjdzie Ci bardzo drogo, więc radzę poszukać tornado oryginała i zapłacisz nawet mniej niż ten gryffin +kable osobno.
    pozdr
  • #3 2107325
    Wieniu
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Witaj

Mam właśnie takiego boxa. Działał na wersji 2.0861 zafundowałem mu aktualizację do wersji 2.0895. Jest całkiem niezły jednak ja nie potrafię wykorzystać jego pełnym możliwości. Jak widzę opis jest nieścisły piszą bowiem, że box jest bez kabli, a później dopisek box z kablami. Dodatkowo nie ma zasilacza. Ja kupiłem również bez zasilacza i niestety podłączyłem zasilacz od skanera. Kondensator filtrujący eksplodował. Dobrze, że tylko on. Teraz już bym nie kupiłem tego boxa. Lepiej poszukaj oryginalnego i kompletnego(kable, zasilacz, dostęp do aktualizacji) griffina to się tak naprawdę lepiej opłaca. Przelicz sobie cenę powiedzmy 700 zł z 50 kablami. Wychodzi ci 14zł za kabel (tak jak cena kabla na Allegro), a boxa masz za darmo.

Może lepiej kup coś takiego. Lepiej się opłaca:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77255331
  • REKLAMA
  • #5 2107726
    Wieniu
    Poziom 18  
    Tino2003 masz rację twoja propozycja jest jeszcze lepsza. Chyba, że uprawiasz kryptoreklame':D'.
  • REKLAMA
  • #6 2108548
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2083
    Nie uprawiam żadnej kryptoreklamy tylko polecam dobrego i pewnego sprzedawcę, w takim razie polecam następne miejsce gdzie można zrobić dobry i pewny zakup http://multi-com.pl/
    Ja kupowałem sprzęt u jednego jak i u drugiego i mogę polecić ich ponieważ są to ludzie odpowiedzialni i zawsze uzyskasz od nich pomoc w razie jakichś problemów.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #7 2108807
    Wieniu
    Poziom 18  
    Spokojnie ja również u nich kupowałem i jak na razie nie zawiodłem się. Nawet przysłali mi świąteczną kartkę na maila.
  • #8 3024350
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Przepraszam że oświerzam tak stary temat ale mam n-box-a i zastanawiam się nad kupieniem czegoś zapasowaego w razie jak bym uwalił jakąś nokie n-boxem. I dlatego zastanawiam się nad gryffinem. Chcę coś taniego ale dobrego bo i tak większość czasu będzie leżało w szafie, jako zapasowe.
  • #9 20715069
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2482
    Porządki zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opłacalności zakupu boxa Griffin, zwłaszcza w kontekście braku kabli i zasilacza w zestawie, co generuje dodatkowe koszty. Użytkownicy zwracają uwagę, że kupowanie samego boxa bez kompletu akcesoriów jest nieekonomiczne, a lepszym rozwiązaniem jest zakup oryginalnego, kompletnego zestawu Griffin z kablami, zasilaczem i dostępem do aktualizacji. Jeden z użytkowników podkreśla ryzyko uszkodzenia urządzenia przy użyciu nieodpowiedniego zasilacza (eksplozja kondensatora filtrującego). Proponowane są alternatywne modele dostępne na Allegro, które mogą być bardziej opłacalne. Rekomendowane są także sprawdzeni sprzedawcy, tacy jak multi-com.pl, oferujący wsparcie i pewność zakupu. W późniejszej wypowiedzi pojawia się pytanie o Griffin jako tani i dobry sprzęt zapasowy do obsługi telefonów Nokia N-box.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA