logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki BOX wybrać? Głównie do kompleksowej obsługi Nokii.

kadar_86 09 Paź 2006 05:53 2278 9
REKLAMA
  • #1 3099168
    kadar_86
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    WITAM!

Chcę zakupić nowy BOX, głównie do komplekosowej obsługi NOKII, który wybrać? Mam na oku ponowny zakup Tornada, jednak nie jestem pewien, co doradzacie? Jaki jest najlpeszy tak do 600PLN.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3099248
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    MT-Box ,troche droższy ale najlepszy do Nokii
  • REKLAMA
  • #4 3100730
    kadar_86
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Tak, ale jest ten mankament, że kupując mt-box płacę około 700PLN i nie mam żadnych przewodów, które pewnie kosztują około 400PLN, czyli w sumie jest to około 1100PLN, czy się mylę?
  • REKLAMA
  • #5 3100891
    superbeny666
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    jest do tego specjalna przejsciowka

"- Podłanczając adapter (mt-box) można kożystać z kabli od innych box-ów.
    Np: Griffin, Tornado, Jaf, i tp.."
  • #6 3101215
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    Nie ma jednego najlepszego boxa do nokii. Ja niedawno stałem tez przed takim wyborem ale zaopatrzyłem się w 3 tzn JAf mt-box + tornado które wcześniej miałem (no i staruszek gryffin). I niech nikt mi nie mówi że to strata pieniędzy była bo już w pierwszym tygodniu testów boxów, okazało się że jednej 3120 której nie chciał ruszyć tornado ani mt-box a uwalił ją gryfin zrobił mi tylko jaf. Potem miałem kilka sztuk noki których nie chciały mi zrobić ani tornado ani jaf a zrobił mt-box i były sztuki których nie ruszał jaf i tornado a mt-box ruszył ją na strzała. Także jak dla mnie one wszystkie się uzupełniają .
    Choć jeśli nie robisz jakiś masówe czy nie masz kasy, to chyba kupiłbym tornado + hwk i masz większe perspektywy.
    Ja bynajmniej nie jestem w stanie powiedzieć że ten i ten box jest najlepszy i reszta wymięka, jeden robi to drugi robi tamto ale tornadem z hwk zrobisz najszersza gamę telefonów.
    Choć nie wiadomo jak ono długo pociągnie bo jest już długo na rynku.

A co do kabli adapter to raz a dwa kąplet kabli kosztuje około 200 zł.
  • REKLAMA
  • #7 3102657
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    tutaj lukamr ma racje- nie ma nic uniwersalnego - jezlei robisz duzo i chcesz robic wszytsko to niestety musisz miec wszytseki mozliwe sprzety nawet jezlie by sie one dublowaly - zawsze niestety jest taka sytuacja ze sprzet ktory powinien cos robic czegos nie robi a inny zrobi od starzala
  • #8 3108715
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Panowie mam mt-box i tornado i jeszcze zadna noki nie oparła sie jesli była uszkodzona programowo reszta zalezy od operatora ww sprzetu .A zeby był smiesznie to mt-box ostatnio robił sim loca z 1600 (tylko sim locka) bo nie chciał postawic po serwisie ???? jej na nogi (contact service ) .Tornado erase i full i po problemie jedynie sim w mt- box
  • #9 3108789
    kozi14
    Poziom 11  
    moim zdaniem jaf na pierwszym miejscu dku 2 i robisz plki w bb5 i smoczki w dct 4 hehe jednym kabelkiem
  • #10 3108812
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Jeżeli chcesz coś tak już głównie do Nokii to bierz Jaf'a. Masz trochę więcej grosza to dołóż do Mt-box'a. Najlepiej jednak mieć zestaw Mt-box + Tornado albo Twister.
    Pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do kompleksowej obsługi telefonów Nokia polecany jest przede wszystkim MT-Box, uznawany za najlepszy, choć jego koszt wraz z niezbędnymi kablami może przekroczyć 1000 PLN. Istnieje jednak możliwość używania adaptera, który pozwala korzystać z kabli innych boxów, takich jak Griffin, Tornado czy Jaf. Nie ma jednego uniwersalnego boxa do Nokii – różne modele uzupełniają się funkcjonalnie. Przykładowo, Jaf potrafi obsłużyć modele, których nie obsłużyły Tornado czy MT-Box, a Tornado w połączeniu z HWK oferuje szerokie możliwości, choć jest już na rynku od dłuższego czasu. W praktyce najlepiej posiadać zestaw kilku boxów (np. Jaf, MT-Box, Tornado), aby pokryć jak najszerszy zakres modeli i problemów. MT-Box i Tornado radzą sobie z większością uszkodzeń programowych, choć zdarzają się sytuacje, gdzie jeden box poradzi sobie lepiej z konkretnym modelem niż inny. Jaf jest ceniony za możliwość tworzenia plików w BB5 i DCT4 przy użyciu jednego kabla. Wybór boxa zależy więc od budżetu i zakresu obsługiwanych modeli, a także od potrzeb dotyczących kabli i adapterów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA