logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio PODOFO 7018B-firmware-update--ZCD7127C-6966--MCU V66.46–-z 2025r.

tadeuszrumia1 22 Lis 2025 02:09 2061 16
REKLAMA
  • #1 21758562
    tadeuszrumia1
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich.
    Ekran ustawień radia samochodowego Podofo 7018B z informacjami o wersji oprogramowania.
    poszukuję update-firmware (.bin) do PODOFO 7018B

PSLX-161A1035-50P-H24
    *202505091975*
    7127-IPS
    2025.05.16 – ZCD7127-C2005-6966-V 1.1A
    LX-HK-8D4 --- YXT-250428

BT password: 0000
    BT name: CAR-KIT
    MCU: V66.46
    Data: 2025.05.26 09:37:26
    Wersja softu: ZCD7127C-6966

Może ktoś ma lub wie, gdzie szukać...
    Płytka główna radia PODOFO 7018B z widocznymi złączami i kondensatorami
    AI: Czy masz obecnie jakiś konkretny problem z radiem (np. nie działa, zawiesza się, brak dźwięku), czy po prostu chcesz zaktualizować firmware do nowszej wersji?
    Nie działa.
    AI: Czy próbowałeś już znaleźć lub wgrać inne wersje firmware, albo kontaktowałeś się z producentem PODOFO w tej sprawie?
    Tak.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #2 21758657
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Ocena: 964
    To tania podróbka android auto z Chin więc soft do niego ma tylko chińska fabryka co to produkuje.Na 99,99% jest tam stary android 8 lub 9 przerobiony żeby wyglądał na 12-15 android bo naprodukowali tego i teraz trzeba się tego pozbyć więc fałszują androida na potęgę.Małe szanse że się coś znajdzie.
  • #3 21758694
    tadeuszrumia1
    Poziom 3  
    Podróbka może i tak, ale wszystko w miarę przyzwoicie hulało... Przyszło mi do głowy zaktualizować ten wynalazek, bo nie mogłem znaleźć jednej opcji a widziałem, że inne wersje softu mają tę funkcję... No i zaktualizowałem na amen... Może ktoś też wpadł na ten „pomysł”, ale wcześniej zapobiegawczo pobrał firmware... Mam już kupione nowe radio z androidem a to już chciałbym sobie w celach „szkoleniowych” naprawić... (programator ze zmiennymi napięciami jest już w drodze...). Jeżeli chodzi o support sklepu „podofo flagship store” z którego kupiłem to radyjko, to korespondencja zaczęła przypominać szachy z gołębiem...i dałem sobie w pewnym momencie już spokój..
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 21766362
    tadeuszrumia1
    Poziom 3  
    Programator doszedł. Wstępnie wgrałem pierwszy soft: ZCD7106-C200S-MAIN-V1.7. Po podłączeniu do zasilania pięć razy mignął niebieski ekran i zatrzymał się na niebieskim. Podejrzewam, że soft nie pasuje do tego radia. Pozostaje próbować z następnymi softami..
    Programowana płyta główna radia podłączona do programatora z zieloną diodą LED
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #9 21871112
    tadeuszrumia1
    Poziom 3  
    O... widzę, że temat żyje... Z tym update-em trochę się pomęczyłem. Jeden ,,dump" wysłał mi Siergiej z Rosji..ale nie miał dokładnego nr płyty głównej bez końcówki ,,A"... wcześniejsze maile do autoryzowanego sklepu i dodatkowy mail do producenta zostały zignorowane... No ale uparłem się i ściągnąłem soft z innego, takiego samego radia, no i działa... Ok, poszukam i wrzucę, jak znajdę oba dumpy.. Widzę, że masz inny nr 7023B...ale jak ta sama płyta to może zadziała..
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 21871270
    akgpolishing
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    >>21871112 no, nie będę ukrywać, niepotrzebnie ruszałem firmware xd moja siedzi na f1c200s i 25QH64
    Płytka elektroniczna z podłączoną taśmą i przewodami, obok laptopa na biurku Wnętrze urządzenia z metalową osłoną i zieloną płytką PCB po lewej, połączone taśmą Zbliżenie na płytkę PCB w metalowej obudowie z przewodami i kondensatorami Otwarta obudowa urządzenia z płytą główną i taśmami, podłączona do małej płytki przez przewód Samochodowe radio z dużym ekranem dotykowym, czarny panel i srebrna ramka, na blacie. Samochodowy odtwarzacz multimedialny 7023B z pustym, jasnym ekranem i przyciskami po lewej Zbliżenie na płytkę PCB z układami F1C200S i 25QH64 oraz taśmą elastyczną

Także jakbyś tam znalazł chwilę i podłubał, i wrzucił te bumpy, było by miło, może uda się je uruchomić :D
    Się zaczęło, że widziałem na yt, o tu ma lepszą opcję, a starsze radio itd, niższy model powinno działać i myk na sd i update, i potem ekran WELCOME i dalej 4 litery :)
  • #11 21871313
    tadeuszrumia1
    Poziom 3  
    OK.. próbuj.. może jakiś trafisz.. Najlepiej to wyciągnąć ,,dump" z takiego samego radia, jak było w moim przypadku... Także przesyłam parę plików w załączniku... Zdobyczny firmware jest wyciągnięty z innego radia, to jest tylko ten jeden ale różnych programów używałem do wyciągania; Asprogrammer, Ch341programmer, Neoprogrammer, ale to ten sam firmware... (to te pliki bin: newas1.bin, newch01.bin, newneo2bin.bin....wszystkie z początkiem: (new). Soft od Sergieya nie pamiętam, który to był, ale pewnie z tych nowszych.. powodzenia..
    Załączniki:
    • soft bins 7018b.rar (200.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #12 21871379
    akgpolishing
    Poziom 4  
    >>21871313 No, mega paczka, widzę, super, dzięki wielkie, będę testować, dam znać, czy coś z tego wynikło :)
    Teraz to tylko zabawa mi została, bo i tak mam teraz zamiennik w postaci 7035W, który lata na OS, także nie ma większej spiny, ale jeszcze raz dziękuję za fatygę.

Added after 54 [minutes]:

>>21871313 Zatem długo nie trzeba było czekać, zacząłem od dołu 3 pliki i zero, następnie od góry pierwsze 2 czy 3 nie dały nic, ale ale zcdv11.bin.bin odpalił radio, natomiast resetowało się, i finalnie newch02.bin.bin zadziałało elegancko, radyjko działa, także dziękuję pięknie :)
  • #13 21871436
    tadeuszrumia1
    Poziom 3  
    No to elegancko...czyli zadziałał ten ,,zdobyczny" wyciągnięty z innego radia (takiego samego)..ten dump był wyciągnięty programem CH341Aproggrammer ale raczej wszystkie powinny działać z początkiem ,,new"...może podczas wgrywania delikatnie szturchnąłeś stołem...ale najważniejsze, że radio hula...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #14 21871439
    akgpolishing
    Poziom 4  
    >>21871436 Nie, nie, tu biurko sztywno stoi :D To oprogramowanie ma ciut lepszą oprawę graficzną niż to, które tu było oryginalnie i minimalnie więcej ustawień, natomiast sterowanie kolorami LED nie do końca działa jak należy, ale tym się nie przejmuję ani trochę :D
    no ja używam black ch341a z 3.3 V modem NeoProgrammer. Jutro może posprawdzam pozostałe bin'y, zobaczę, co jeszcze zadziała. Pozdrawiam serdecznie!
  • #15 21874179
    kvshml31
    Poziom 1  
    can you give me 7018B bin file for ZCD7127-C200S-6966-V1.1A 2025.05.16?
  • #17 21878947
    Newman202
    Poziom 2  
    Pozdrawiam serdecznie!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania oryginalnego firmware (.bin) do radia samochodowego PODOFO 7018B z procesorem MCU V66.46 i wersją softu ZCD7127C-6966, które przestało działać. Urządzenie jest tanim chińskim produktem z przerobionym Androidem (prawdopodobnie 8 lub 9), co utrudnia znalezienie oficjalnych aktualizacji. Próby kontaktu z producentem i sklepem nie przyniosły efektów. Użytkownik podjął się samodzielnej aktualizacji, korzystając z programatora CH341A i różnych narzędzi do wyciągania i wgrywania firmware (Asprogrammer, Neoprogrammer). Otrzymał dump firmware z innego, identycznego radia, który po kilku próbach pozwolił na uruchomienie urządzenia, choć z drobnymi problemami w sterowaniu LED. Wymiana oprogramowania umożliwiła reanimację radia, jednak niektóre funkcje działają nie do końca poprawnie. W dyskusji pojawiły się także inne modele PODOFO (7023B, 7035W) oraz informacje o problemach z aktualizacją i ryzyku uszkodzenia radia po nieudanym flashowaniu. Udostępniono linki do forów i plików firmware, a także wskazówki dotyczące metod programowania i kompatybilności wersji oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA