gadek80 napisał: PV-kę masz na starych zasadach czy nowych, bo nie wiem jak rozumiesz depozyt?
Na nowych niestety i to dość małą 6,2 kWp i magazyn 7,1 kwh
Skorzystałem z Mójego Prądu inaczej bym raczej nie brał.
Pan.Kropa napisał: Wszędzie gdzie by nie słuchał to jest podawana sama cena prądu. A co z cenami dystrybucji?
No chyba prawie połowa i nic tego nie rabatuje, a depozyt nie pokrywa. Mam świadomość, że energetyka w Polsce i nowe zasady, to jedno wielkie oszustwo.
gadek80 napisał: Omijać godziny 7:00-13:00 i 19:00-22:00.
No wtedy jestem właśnie w domu. Rano i wieczorem. Można ustawić grzanie CO i CWU, żeby omijało.
stomat napisał: Czy ty naprawdę sądzisz że ktokolwiek by do ciebie dzwonił, na swój koszt, po to, żebyś mu mniej płacił? Jeżeli tak to gratuluję logiki myślenia.
Jakbym tak sądził, to bym się nie pytał na forum. Po to właśnie zadaję te pytania. Uzasadniono mi to tak, że mam umowę na czas nieokreślony i mogę w każdej chwili zmienić dostawcę, a chcieliby mnie zobowiązać do pozostania z nimi i za to dają rabat i za zgody marketingowe na wciskanie kolejnych rzeczy.
gadek80 napisał: Jaką ofertę dali?
magicznie brzmiące "nie mniej niż 10%" rabatu na cenę energii. Ona oczywiście będzie zmienna. Wcześniej mi tam dupczył banialuki, że oddają z tego na sadzenie drzew i zobowiązują się do przesyłania energii ze źródeł odnawialnych, pewnie jej którą "ukradli" za grosze od właścicieli PV.
Moderowany przez ArturAVS:3.1.5-3.1.7 Rozpowszechnianie treści sprzecznych z zasadami współżycia społecznego oraz dobrymi obyczajami.