logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 124 250D - Kontrolka pomarańczowa świeci i miga przy kierunkowskazie

Jaremka 22 Gru 2005 19:37 5805 9
REKLAMA
  • #1 2107276
    Jaremka
    Poziom 14  
    Mam Mercedesa 124 250 D . Na tablicy rozdzielczej świeci się kontrolka koloru jasny pomarańcz. Tj. Trzecia od kontrolki podgrzewania świec. Jest ona przed kontrolką świateł. Po wyjęciu bezpiecznika nr 9 ona gaśnie nie działa radio.Świeci się przy wyłączonym kluczyku, miga przy włączeniu kierunku prawego miga na na przemian z kontrolką migacza.
  • REKLAMA
  • #2 2107304
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 802
    Masz może oryginalny hak montowany w BRD ?
  • REKLAMA
  • #3 2107488
    Jaremka
    Poziom 14  
    Hak jest orginalny,zamykany na zamek Tego wcześniej nie było . I była podłanczana przyczepka i działała prawidło.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2107561
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 802
    Może to być kontrolka do przyczepy informuje że jeszcze nie zgubiliśmy przyczepy.Sprawdż czy w gniazdku styki są czyste,brak śniedzi.
  • #5 2109636
    Jaremka
    Poziom 14  
    Styki oczyściłem nadal świeci się ta kontrolka. Podłaczyłem przyczepkę , wszystkie światła działają prawidłowo.Przy popdłączonej przyczepce wyłączyłem stacyjke kontolka nie zgasła. Właczłem zapłon przy podłaczonej przyczepce tez efektów.
  • #6 2110897
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3606
    Czy ta kontrolka ma jakiś obrazek? Jeżeli nie, to znaczy , że ktoś dołożył kontrolkę już po wyjściu auta z fabryki.
    Pzdr.
  • REKLAMA
  • #7 2115232
    Jaremka
    Poziom 14  
    Gerri napisał:
    Czy ta kontrolka ma jakiś obrazek? Jeżeli nie, to znaczy , że ktoś dołożył kontrolkę już po wyjściu auta z fabryki.
    Pzdr.
    Ok kontrolkę dołożyli ją ktoś po wyjściu auta z fabryki i po 17 latach sama się zapaliła i tylko przed montażem jej zapomniał ja wyłączyć .
  • #8 2115361
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    zrób zdjecie tej kontroli to duzo to powie
  • #9 2120105
    Jaremka
    Poziom 14  
    Rozłączyłem Akumulator i sama zgasła i po podłączeniu nie zapaliła się .
  • #10 2468391
    DJADAMO
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    ZALEZY KTÓRA TO KONTROLKA SA PO TEJ STRONIE OD SWIATEL SPRYSKIWACZY I ABS-U

Podsumowanie tematu

✨ W Mercedesie 124 250D pojawiła się pomarańczowa kontrolka na tablicy rozdzielczej, trzecia od kontrolki podgrzewania świec, świecąca się stale przy wyłączonym zapłonie i migająca na przemian z kierunkowskazem przy włączonym prawym kierunku. Po wyjęciu bezpiecznika nr 9 kontrolka gaśnie, ale przestaje działać radio. Kontrolka została zainstalowana dodatkowo po wyjeździe auta z fabryki, prawdopodobnie jako wskaźnik podłączenia przyczepy. Sprawdzenie styków gniazda przyczepy nie wykazało korozji, a podłączenie przyczepki nie wyeliminowało problemu – kontrolka nadal świeciła przy wyłączonym zapłonie. Po rozłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora kontrolka zgasła i nie pojawiła się ponownie. Wskazuje to na możliwy problem z instalacją elektryczną lub dodatkowym modułem kontrolnym przyczepy. Lokalizacja kontrolki jest po stronie świateł spryskiwaczy i ABS-u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA