logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ZTE MC8512 – opinie użytkowników i czy warto wybrać ten router 5G?

stachu_l 27 Lis 2025 22:03 585 1
REKLAMA
  • #1 21764491
    stachu_l
    Poziom 38  
    Ocena: 1111
    ZTE MC8512 Czy warto kupić?
    Opisy chwalą jego możliwości.
    Zastanawiam się nad zakupem.
    Model użycia
    - okazjonalnie na wyjazdach gdzieś w hotelach czy sanatorium
    - latem ok 2 miesięcy w lesie między Miłomłynem a Wińcem - tu możliwa zewnętrzna antena bo normalnie sygnał jest słaby
    W opisach pojawią się informacja, że antena zewnętrzna pracuje na 5G ale także na niektórych pasmach 4G tylko nigdzie nie znalazłem informacji które to pasma.
    Istotne jest dla mnie także gniazdo LAN bo czasem potrzebuje podłączyć małą siec albo użyć jako backup do domowego internetu kablowego.
    Urządzeń używam w zasadzie tak długo jak sensownie działają (często 5-10 lat) więc nowe technologie dają nadzieję, że będą ciągle działające.
    Czy przy takich założeniach to sensowny wybór?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21764770
    Zeusek_dom
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Miałem ten model przez kilka dni, być może miałem pecha i był uszkodzony. Nie trzymał ani połączenia GSM ani po wi-fi, zwróciłem w ramach 14 dni od zakupy.
    Potem kupiłem 5G Zowee CPE 6 (H165-383), jak dla mnie rewelacja. Połączenie stabilne, deszcz nie stanowi żadnego problemu. Używam bez anteny zewnętrznej gdyż do nadajnika mam ~220m.
REKLAMA