logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kamerę pogłosową? Instrukcje i schematy połączeń

sajmon-14 22 Gru 2005 21:37 7504 12
  • #1 2107620
    sajmon-14
    Poziom 11  
    nie wiem jak podłączyć kamere poglosową widać ją na fotce co do czego prosze o info z góry dzx.
    Załączniki:
    • Jak podłączyć kamerę pogłosową? Instrukcje i schematy połączeń kamera.jpg (8.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 2107709
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 207
    Podłączasz sygnał do wejścia a wyjście do wzmacniacza.Jeśli wzmacniacz jest stereo to masz 2 wyjścia ,jeśli mono to podłączasz do wyjścia A.A footswitch masz do tego?Jeśli tak to można nim włączyć pogłos przy pomocy stopy.Gdybyś podał dokładnie jaki to model kamery to więcej bym mógł powiedzieć.
  • #3 2107855
    sajmon-14
    Poziom 11  
    wiesz co ja to nie zabardzo rozumiem bo ja to kupiłem sobie dla siebie i troche nie rozumiem jak byś mógł to tak na cgłopski rozum:D i ja mam wzmacniacz unitry i nie iwem czy sie da do niego to podlączyć taki starszy troche masz foto tej kamerki
    Załączniki:
    • Jak podłączyć kamerę pogłosową? Instrukcje i schematy połączeń 76991102.jpg (17.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2107906
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 207
    Kupiłeś kamerę pogłosową a wygląda na to że nie wiesz do czego ona służy.......Napisz co byś chciał uzyskać przy jej pomocy a ja napiszę czy możliwe to jest ,jeśli tak to napiszę jak to uzyskać.Pierwsze co już wiem to potrzebujesz duże wtyki Jack 6,3mm mono w ilości 3 albo 4 sztuk i zasilacz stabiulizowany 9V.Jeszcze kawałek kabla w ekranie by się przydało.Dalej zobaczymy...
  • #5 2108804
    sajmon-14
    Poziom 11  
    ja wiem do czego służy kamera ja bez powodu jej nie kupiłem bo ja prowadze dyskoteki szkolne i kupiłem ją bo to jest dobra rzecz dla dj i za pomocą jej chce uzyskać echo takie jak dj maja i ja tylko nie wiem jak jej podlączyć i co miu jest potrzebne już wiem że te Jacki 6,3mm i kabel... a zasilacz mam jak kupie to mi podpowiesz dalej oke??
  • #6 2112334
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    To na czym ty prowadzisz te dyskoteki ?? Nie masz miksera?? Do wejścia input podłącz mikrofon a z wyjścia output.a za pomocą kabla jack-jack podłącz ją tam gdzie wcześniej podłanczałeś mikrofon (wzmacniacz czy tam mikser)
    Pozdrawiam
  • #7 2116266
    sajmon-14
    Poziom 11  
    ale jak tam są dwa te wejścia output to mam sobie kupić taki kabel co dwa jacki idą do jednego??
  • #8 2120562
    djpeterek
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Witam
    Nie rozumiem czemu np sobie nie kupisz karty dźwiękowej sound blastera. Bo jak znam życie to większość tylko gra dyskoteki z kompa.
    pozdrawiam
  • #9 2121574
    sajmon-14
    Poziom 11  
    ale chyba taka karta jest droższa niż kamerka

Dodano po 44 [sekundy]:

a jak nie to jak możesz to podaj mi link albo powiedz gdzie to moge znaleźć sound blastera z pogłosem??
  • #10 2124618
    kobi
    Poziom 22  
    Ocena: 16
    Czytam i sie smieje no ale takie zycie
    Karty Sound Blastera maja prawie wszystkie poglos i nie tylko jest jeszcze pare innych dodatkow Wszystkie efekty sa w oprogramowaniu tych kart
    Jak chcesz to kup sobie cos z seri SB Live! ta napewno ma duzo bajerow

A wracajac do kamery
    Pod Inpunt podlaczasz mikrofon
    Output (mono) podpinasz do wejscia eltrona (tam gdzie wczesniej podlaczales mikrofon)
  • #11 2124999
    sajmon-14
    Poziom 11  
    ja sie zabardzo na kartach dźwiękowych nie znam więc sie pytam i dzx za odpoiwedź:)

Dodano po 1 [minuty]:

i chciałem sie jeszcze zapytać do czego jest to wejśćie output b ??
  • #12 2127241
    kobi
    Poziom 22  
    Ocena: 16
    Pod otputb masz drugi kanal Zakladam ze eltron jest mono wiec tego wejscia nie uzywasz wcale No chyba ze skolujesz jeszcze jednego eltrona i podlaczysz go wlasnie pod te wyjscie
  • #13 4915032
    Majsterus
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Mam podobny problem. Mam kamere poglosowa ADS Digital Delay 1000 i jak bym nie probowal jej podlaczac i tak nie dziala. Albo nie ma zadnego efektu albo zaczyna buczec albo nic nie slychac. Czego mi potrzeba do jej dzialania i jak to wszystko podlaczyc? Mam kabel z 3 jackami plus mikrofon. Czy mozliwe jest ze wine za brak efektow ponosi odsluch do ktorego sie podpinam z racji braku wzmacniacza? Jesli bedzie trzeba zdjec sprzetu to wysle je jak tylko zrobie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy podłączenia kamery pogłosowej do wzmacniacza lub miksera w celu uzyskania efektu echa charakterystycznego dla DJ-ów. Podstawowe zalecenia obejmują podłączenie mikrofonu do wejścia (input) kamery, a wyjścia (output) kamery do wzmacniacza lub miksera, gdzie wcześniej podłączany był mikrofon. W przypadku wzmacniaczy stereo dostępne są dwa wyjścia (output A i output B), z których wyjście B służy do drugiego kanału i może pozostać nieużywane, jeśli wzmacniacz jest mono. Do połączeń potrzebne są kable z wtykami Jack 6,3 mm mono oraz stabilizowany zasilacz 9V. Kamera pogłosowa wymaga odpowiedniego okablowania ekranowanego. Wskazano, że niektóre efekty pogłosowe można również uzyskać za pomocą kart dźwiękowych Sound Blaster, które oferują efekty w oprogramowaniu, jednak kamera pogłosowa jest urządzeniem dedykowanym do analogowego przetwarzania sygnału. Jeden z użytkowników zgłosił problem z modelem ADS Digital Delay 1000, gdzie brak efektu lub pojawiające się buczenie może wynikać z nieprawidłowego podłączenia lub braku wzmacniacza do odsłuchu. Podsumowując, prawidłowe podłączenie kamery pogłosowej wymaga: mikrofonu do wejścia input, wyjścia output do wzmacniacza/miksera, odpowiednich kabli Jack 6,3 mm mono oraz zasilacza 9V, a także uwzględnienia konfiguracji wzmacniacza (mono/stereo).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA