logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Audi A6 C5 2006 – jak zakodować akumulator Powerline 110 bez kodu przez OBD11?

wbitanakomp1 30 Lis 2025 19:54 168 3
REKLAMA
  • #1 21767310
    wbitanakomp1
    Poziom 3  
    Witam wszystkich, mam nadzieję, że mi ktoś pomoże. Otóż kupiłem nowy akumulator, który nie jest firmowy. (Powerline 110) Nie ma na nim kodu do zakodowania go do mojej Audi A6 C5 2006. Posiadam OBD11, lecz nie pozwala mi on na wprowadzenie specyfikacji Aku; jest tylko opcja na wprowadzenie kodów, których nie posiadam. Czy ma ktoś może pomysł, jak to mogę obejść?
    AI: Czy próbowałeś użyć innych narzędzi diagnostycznych (np. VCDS, VAG-COM) do zakodowania akumulatora, czy tylko OBD11?
    Nie
    AI: Czy podczas próby kodowania przez OBD11 pojawia się jakiś konkretny komunikat lub błąd? Jeśli tak, to jaki?
    Nie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21767329
    JayRo
    Poziom 39  
    Ocena: 954
    Pod tym linkiem masz podane kody stosowanych dedykowanych akumulatorów. Wybierz odpowiedni kod dla pojemności swojego akumulatora i go wprowadź do sterownika.
  • REKLAMA
  • #3 21767722
    wbitanakomp1
    Poziom 3  
    JayRo

To raczej będzie to!
    Teraz mogę wpisać odpowiedni kod do danego Aku. Dzięki, pozdrawiam!

Dodano po 2 [minuty]:

Napiszę, jak będzie wszystko ok!
  • #4 21782128
    wbitanakomp1
    Poziom 3  
    Podesłane kody zrobiły robotę. Wszystko działa. Dzięki wszystkim, pozdrawiam i mam nadzieję, że i ja kiedyś pomogę!
REKLAMA