logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Esab Rogue EM 180i vs Kemppi MinarcMig EVO 200 – wybór MIG do nauki i blacharki auta

machond 01 Gru 2025 01:58 279 2
REKLAMA
  • #1 21767618
    machond
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    Hej,
    w temacie spawania jestem całkowicie zielony. Natomiast chciałbym wejść trochę w temat.
    Chce kupić mig którym najpierw trochę się pouczę, a następnie pospawam(albo będe próbował) blacharkę/ramę samochodu w roboczo-wozie na offroad.

Mam do dyspozycji 3 fazy jeśli lepiej.

Wstępnie wybrałem:
    Esab Rogue EM 180i
    lub
    Kemppi MinarcMig EVO 200

Wiadomo, że taniej - lepiej z mojej perspektywy. Czy jest sens dopłacać do Kemppi? Jakie inne rzeczy powinnienem się zaopatrzyć do rozpoczęcia przygody?

Pozdrawiam, M.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21767746
    mw1983marcin
    Poziom 25  
    Ocena: 174
    Tak na szybko patrząc kemppi nie ma gniazda euro , a ułatwia to sprawę serwisowania czy kupna nowego kabla . I jak na pierwszą spawarkę to ten esab w zupełności wystarczy. Dużo tańszym sprzętem objeżdżam tematy . Najważniejsze żeby wchodziły rolki drutu 5kg . Moim zdaniem rsab wystarczy Ci i jako pierwsza spawarka i nawet jako docelowa, o ile nie masz w planach spawania grubych blach .
  • #3 21770033
    machond
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    Kupiona Esab Rogue EMP 210 Pro, odrobinę droższa niż 180, ale poszedłem za radą w kierunku ESAB.
REKLAMA