logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MeanWell RSP-100-12 – działanie pinów Remote Control RC+, RC- (ON/OFF, napięcia)

artursz 05 Gru 2025 23:00 120 1
REKLAMA
  • #1 21772596
    artursz
    Poziom 12  
    Ocena: 152
    Witam.
    Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z zasilaczem MeanWell RSP-100-12.
    Chodzi mi dokładnie o piny Remote Controll. W karcie katalogowej jest taki zapis.

Tabela z parametrami zasilacza, pokazująca działanie funkcji Remote Control

I w związku z tym pytanie: czy zadziała jeśli styki zostaną rozwarte i czy się wyłączy jak zostaną zwarte?
    Inne zasilacze tego producenta mają dla pinów RC taką opcję ale też jest o tym informacja w karcie katalogowej, w tym modelu jest tylko zapis o napięciu na stykach RC+ i RC- (0V dla ON i >4-10V dla OFF).

Byłbym wdzięczny za pomoc niestety w necie nie znalazłem na ten temat informacji :-(.
  • REKLAMA
  • #2 21823598
    artursz
    Poziom 12  
    Ocena: 152
    Witam.
    Uzyskałem odpowiedź na pytanie od polskiego dystrybutora zasilaczy, zamieszczam, gdyby ktoś miał podobne wątpliwości.
    Sterowanie odbywa się przy użyciu zewnętrznego źródła zasilania, tak jak na rysunku.
    Temat do zamknięcia.

Schemat zdalnego sterowania zasilaczem z użyciem przełącznika i zewnętrznego zasilania
    Załączniki:
    • MeanWell RSP-100-12 – działanie pinów Remote Control RC+, RC- (ON/OFF, napięcia) obraz_2026-01-29_193129266.png (44.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA