logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beko MDF7312XW – wyciek wody z drzwiczek skraplacza podczas suszenia po czyszczeniu

maku109 10 Gru 2025 21:23 393 5
REKLAMA
  • #1 21777334
    maku109
    Poziom 10  
    Witam, suszarka Beko MDF7312XW cieknie z niej woda oraz nie suszyła, rozebrałem ją, wyczyściłem, pompę ciepła z parownikami wyjąłem, Karcherem potraktowałem, wszystko złożyłem. Teraz suszy, ale dalej podczas suszenia z urządzenia wycieka woda. Wycieka z drzwiczek, które zasłaniają skraplacz. Generalnie bardzo dużo wody znajduje się na tym skraplaczu. Większość ścieka do niecki, ale niewielkie ilości wody wydostają się na przód skraplacza i przez te drzwiczki ścieknie na podłogę. Suszarka wypoziomowana. Macie jakiś pomysł, co to może być? Pompka niedomaga i się po prostu przelewa?
    Zbliżenie na zabrudzony skraplacz suszarki bębnowej Beko z widocznymi kroplami wody.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21777939
    maku109
    Poziom 10  
    Witaj. W pojemniku jest woda. A czy pompuje wszystko, to nie wiem.
  • REKLAMA
  • #4 21778410
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    To jak pompuje w górę, to pompa skroplin działa. Ja bym wykręcił trochę przednie nogi, choć nie pamiętam dokładnie, ale w Beko z przodu była jedna wykręcana. Chyba z lewej. Co by nie było, to przód do góry o jakieś 5-7mm i powinno być git. Nie paruje pomieszczenie w trakcie suszenia?
  • REKLAMA
  • #5 21778918
    maku109
    Poziom 10  
    Nie paruje, ale zauważyłem, że drzwiczki czy pranie nie jest w ogóle ciepłe po suszeniu, tzn. pranie jest suche, ale wcześniej było i suche i ciepławe.
  • #6 21810059
    maku109
    Poziom 10  
    Padnięta pompa ciepła, wyciek czynnika, nieopłacalna naprawa. Zakup nowej suszarki.
REKLAMA