logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4 – brak dźwięku na wyjściach audio, sterowniki zainstalowane

tesla97 12 Gru 2025 10:48 243 3
REKLAMA
  • #1 21778647
    tesla97
    Poziom 20  
    Ocena: 156
    Cześć. Nowy komputer i nie działają wyjścia słuchawkowe te z tyłu komputera jak i to na froncie (podłączone niby jest dobrze). Głównie chodzi mi o te z tyłu, bo jak na razie nie działa nic. Podłączam słuchawki i nic tylko dwa monitory przez DP. Nawet w menagerze urządzeń nie ma nic.

Płyta to TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4.
    Sterowniki instalowałem z strony producenta tj.
    Link

Dokładnie to te Audio. Trochę dziwna struktura po rozpakowaniu ale otwierałem setup.exe i to instalowałem.

Zawartość folderu instalatora audio z plikami setup i konfiguracyjnymi

Lista wyjść dźwiękowych w systemie Windows pokazuje dwa urządzenia AMD przez HDMI
    Menedżer urządzeń pokazujący tylko AMD High Definition Audio w sekcji dźwięku
    Ustawienia BIOS w trybie zaawansowanym z włączonym HD Audio
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21779504
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1074
    W BIOS/UEFI jest włączony układ Realtek ale w urządzeniach wyjściowych już go nie ma.
    Realtek Audio Driver v6.0.9754.1 for Windows10, Windows11 64-bit w teorii powinien zadziałać ten sterownik lub z Microsoft update można pobrać. Zwłaszcza, że w menedżerze urządzeń też nie widać karty.
REKLAMA