To że widzisz jakaś funkcje i nie ma opisu w manualu nie znaczy że masz w ogóle taka funkcję aktywną i możesz ją ustawiać.
Jest po prostu uniwersalną opcją dostępną albo nie dostępną dla dziesiątków modeli inwerterów w menu ze względu na firmware które pasuje czasami do dziesiątek modeli.
Zwykle jak widać opcje nie używane w inwerterze to są błędy oprogramowania które normalnie powinno wyłączyć pokazywanie w menu opcji których nie posiada inwerter.
Jak chcesz sprawdzić to po prostu ustaw opcję i testuj sam czy działa opcja czy nie działa.
p.s.
Też mam inwerter zwykle z ok 60 opcjami z czego w manualu jest opisanych 40 tylko, te 20 nie jest używanych w mojej wersji . Na koniec mam jeszcze dodatkowych prawie 30 opcji które widzę dopiero po ustawieniu odpowiedniego typu magazynu np. akumulator kwasowy, Li-Ion czy LiFePO4.
P. S.2.
Normanie praktycznie do ustawiania i zarządzanie nigdy nie korzystam z ustawień poprzez MENU inwertera czy podłączenie logera, prosciej połączyć sterowanie i zarządzanie przez rs232 albo rs485 stosując Home Assistant. Po załadowaniu encj do programu od razu mam widoczne nieaktywne encje czyli nie używane opcje w danej wersji inwertera które zwykle są w menu inwerterze ale bez możliwości wpływu na pracę.
Gdy odrzucisz to, co niemożliwe, wszystko pozostałe, choćby najbardziej nieprawdopodobne, musi być prawdą. A.C.
10 kW Sumry MPS-V MAX , 2+2 kWp PV, magazyn 610 Ah
ISolar SMG-III 4.2KW , 2kWp, magazyn 900 Ah