logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator ze śmietnika na działeczkę - jakie kamery analogowe są kompatybilne?

lyll 13 Gru 2025 20:19 186 3
REKLAMA
  • #1 21779908
    lyll
    Poziom 5  
    Ocena: 5
    Dzień dobry, mam taki oto rejestrator, został mi kiedyś jak wymieniałem w pracy, włączyłem, działa. Kamer analogowych od niego już nie mam ale chciałem na działeczce podłączyć z routerem LTE. Wiem, że to relikt i jakość mizeria i, że obecnie bez FullHD to nie kamera ale po kosztach dwie kamery jakieś używane albo tanie nowe (o ile jeszcze w ogóle są) i mam podgląd na szopkę i oczko :) Moje pytanie - jakie to kamery obsługuje? Bo nawet nie wiem czego szukać.

4-kanałowy rejestrator wideo H.264 trzymany w dłoni, widok panelu przedniego
  • REKLAMA
  • #2 21780025
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 637
    Powinien obsłużyć każdą nową kamerę AHD/TVI/CVI/CVBS, które posiadają przełącznik do zmiany trybu - ten rejestrator obsłuży tryb CVBS tj pewnie 960 x 576.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21780034
    niebieskipolo
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    1. To jest zupełnie noname? Nie ma gdzieś podanego typu tego sprzętu? H.264, to jakby samochód marki TDI :)
    2. Sprawdź najpierw, czy ten rejestrator obsługuje tzw. "chmurę". Bez tego, do zdalnego podglądu będziesz musiał mieć stałe, zewnętrzne IP, ew. coś w stylu noip.com.
  • #4 21781818
    lyll
    Poziom 5  
    Ocena: 5
    >>21780025 mam w zapasie taką kamerę analogową Dahua HAC-HFW1200C-0280B-S5, według opisu ma standard: AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS ale z rejestratorem nie działa. Nie ma jednak fizycznego przełącznika. Da się ją jakoś zmusić do pracy? (ogólnie działa na tych trzech pozostałych trybach bo testowałem na takim przenośnym testerze kamer z Ali i tam akurat te trzy tryby idzie przełączać)

*edit - a dobra znalazłem, że jest taki przełącznik od Dahua PFM820, dosyc tani, aż z ciekawości kupiłem :) zobaczymy czy zadziała
REKLAMA