logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kamery IP do monitoringu działki z internetem mobilnym LTE?

nygys019 27 Sty 2017 23:00 1632 8
REKLAMA
  • #1 16233582
    nygys019
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    Witam, proszę o pomoc w doborze kamer ip do następującej specyfikacji:
    - internet mobilny LTE karta upload około 5-6Mbps
    - router D-link dwr -921
    - ilość kamer: jedna na początek jak się sprawdzi chciałbym dołożyć drugą
    - monitorowany teren to 7x7m
    - teren jest w całkowitej ciemności ale mam możliwość uruchomienia lampy z czujnikiem ruchu 20W led

Monitorowany teren to działka rekreacyjna i chciałbym aby kamera po wykryciu ruchu informowała mnie o tym emailem bądź przez jakąś aplikację, wtedy weryfikował bym czy naprawdę coś się dzieje na podglądzie na żywo (nie musi być jakaś super jakość tego nagrania wystarczy że będę wiedział że ktoś łazi mi po działce).

Mniej więcej tak miało by to wyglądać ale wiem że największym problemem jest brak zewnętrznego IP przez sieć prepaid dlatego prosił bym o poradę jak dobrać coś sprawdzonego do takich warunków (czym taniej tym lepiej ale chciałbym się zamknąć się w kwocie 500 zł za sztukę).
    Z tego co wyczytałem sprawdziło by się:
    - podgląd przez chmurę/program
    - kamera p2p - jak musi być zapisane w specyfikacji kamery żebym wiedział czy kamera obsługuje połączenie p2p zazwyczaj pisze np tak:HTTP, DHCP, IP, TCP, UDP, SMTP, DDNS, UPnP, zgodność z ONVIF ale nie wiem które oznaczenie jest do tego. Myślałem o takich produktach:
    - MEDIA-TECH MT4059
    - Aper NC-E3020
    - Hikvision DS-2CD3145F-I
    - MOTOROLA FOCUS 73 HD
    Może mielibyście swoje sprawdzone typy?
  • REKLAMA
  • #2 16233748
    ziuta1965
    Poziom 1  
    foscam ip9000 series
  • #3 16234751
    nygys019
    Poziom 9  
    Jakieś inne propozycje?
  • REKLAMA
  • #4 16235079
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15478
    Hik z ezviz.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 16235278
    nygys019
    Poziom 9  
    Hikvision DS-2CD3145F-I a czy ta kamera obsługuje chmurę?
    Czy kamera pracująca w chmurze wysyła na serwer bez przerwy "obraz" (i pobiera tym samym transfer z konta ) czy dopiero jak wchodzę do programu i chcę zobaczyć podgląd na żywo ?
  • REKLAMA
  • #6 16236125
    sosarek

Poziom 43  
    Czy obsługuje - sprawdź w specyfikacji, zapytaj dystrybutora. Wysyła obraz przez serwer w momencie nawiązania połączenia.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 16240327
    nygys019
    Poziom 9  
    Airlive OD-2025 a taka by się nadała ? mam ją w dobrej cenie...
    podpowiedzcie jak sprawdzic w specyfikacji kamery czy ma wsparcie chmury?
  • REKLAMA
  • #8 16244760
    sosarek

Poziom 43  
    nygys019 napisał:
    Airlive OD-2025 a taka by się nadała ? mam ją w dobrej cenie...

Co Ci po "dobrej" cenie skoro nie spełnia zakładanych wymagań?
    nygys019 napisał:
    podpowiedzcie jak sprawdzic w specyfikacji kamery czy ma wsparcie chmury?

Szukać informacji o p2p, Cloud...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 21657841
    adriannaklepka13
    Poziom 5  
    Odgrzewam temat, bo potrzebuję coś podobnego. Najpierw miało być z Wi‑Fi, ale padło na LTE. Kamery firmy DVX ktoś testował? Mają zestaw kamer, jak i pojedyncze sztuki. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy doboru kamer IP do monitoringu działki rekreacyjnej z internetem mobilnym LTE i ograniczonym uploadem około 5–6 Mbps. Szukane jest rozwiązanie na jedną kamerę z możliwością rozbudowy do dwóch, pracujące w całkowitej ciemności lub przy wspomaganiu lampy LED z czujnikiem ruchu. Wymagane są powiadomienia o wykryciu ruchu przez e-mail lub aplikację oraz możliwość podglądu na żywo tylko w razie alarmu, bez konieczności stałego przesyłania obrazu. Poruszono problem braku publicznego adresu IP w sieci prepaid oraz potrzebę wsparcia chmury/P2P. W odpowiedziach pojawiły się propozycje kamer Foscam IP9000, Hikvision z Ezviz oraz pytania o zgodność Hikvision DS-2CD3145F-I z chmurą. Wyjaśniono, że transmisja przez serwer odbywa się dopiero po nawiązaniu połączenia, a przy wyborze należy sprawdzać w specyfikacji obsługę P2P/Cloud. W dalszej części rozważano także Airlive OD-2025 oraz później zestawy i kamery DVX jako alternatywy dla monitoringu LTE.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA