logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool WIC 3C26 – zmywarka nie włącza się po naprawie modułu, podejrzenie panelu

bnowaknew 14 Gru 2025 14:47 165 2
REKLAMA
  • #1 21780415
    bnowaknew
    Poziom 3  
    Zmywarka Whirlpool WIC 3C26. - Zmywarka nie chce się uruchomić. Spalił się moduł sterujący. Firma Zimtech naprawiła moduł. Po zainstalowaniu modułu zmywarka dalej nie daje znaku życia. Sprawdziłem wcześniej wszystkie podzespoły. Jedynie mam podejrzenia odnośnie panelu sterującego, jego nie sprawdziłem (napięcie 12 V dochodzi z modułu). Co może być nie tak?
    AI: Czy panel sterowania w ogóle reaguje po włączeniu zasilania (np. podświetlenie, dźwięki, jakiekolwiek oznaki działania)?
    Nie.
    AI: Czy po zamontowaniu naprawionego modułu sprawdzałeś poprawność podłączenia wszystkich przewodów oraz czy nie ma widocznych uszkodzeń na panelu lub wtyczkach?
    Tak, sprawdziłem, nie ma uszkodzeń.
  • REKLAMA
  • #2 21780429
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2255
    A co na to firma która naprawiają moduł?
    Zasilanie i komunikacja z panelem jest?
    Co było powodem ze moduł się aż spalił?
  • #3 21780436
    bnowaknew
    Poziom 3  
    Firma ZIMTECH-naprawiała .Moduł elektroniczny zmywarki z widocznymi podzespołami i gniazdamiUszkodzony zielony element i przypalony obszar na płytce drukowanej modułu elektronicznego
    12 V wychodzi z modułu do panelu.
    Nie wiem, jaki był powód spalenia modułu - zmywarka nawet nie pracowała.
REKLAMA