logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć dokumentację do sterowania CNC HAIDENHAIN 407?

frank82leon 23 Gru 2005 09:13 1960 4
REKLAMA
  • #1 2108585
    frank82leon
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Poszukuje dokumentacji do sterowania CNC HAIDENHAIN 407.
  • REKLAMA
  • #2 2111486
    KrzysiekG
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Czołem!

Dokumentacja jest do pobrania z niemieckiej strony Heidenheina. Jest to oczywiście wyłącznie sposób konfiguracji i programowanie. Jeżeli marzysz o schematach czy kompletnej serwisówce to niestety nic z tego.
  • REKLAMA
  • #3 2119236
    frank82leon
    Poziom 14  
    Chodzi mi konkretnie o procedure zgrania plc oraz zrobienie kopi softu.
  • REKLAMA
  • #4 2121262
    KrzysiekG
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Czołem!

Ze strony Heidenhaina pobierasz TNCRemote i robisz backup zgodnie z instrukcją programu. Nie stosowałem jeszcze tego oprogramowania w TNC407 ale w TNC426 działa bezproblemowo. Możesz zrobić backup wszystkich plików technologicznych i systemowych (w tym ostatnim przypadku trzeba podać klucz - schluselzahl - serwisowy). Nie pamiętam dokładnie o co chodziło ale przy robieniu backupu plików systemowych należało zachować ostrożność, natomiast wiem, że było to opisane w helpie.

Poza tym program doskonale sprawdza się w komunikacji z tymi sterowaniami podczas przesyłania programów technologicznych - działa po RS i LAN.

Powodzenia
    Krzysiek
  • #5 2132946
    frank82leon
    Poziom 14  
    Dzięki serdecznie za pomoc pozdrawiam wszystkich i życzę udanej zabawy sylwestrowej
REKLAMA