logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HEIDENHAIN iTNC 530, iTNC 5xx – instrukcje serwisowe, dokumentacja, wymiana info

qnx 26 Sty 2006 23:07 11643 6
REKLAMA
  • #1 2223760
    qnx
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Umieściłem HEIDENHAIN TNCguide w języku polskim na FTP elektrody. Jeżeli ma ktoś instrukcje serwisową to proszę o PW. Zreszta proszę o wszystkie informacje związane ze sterownikiem iTNC 530 oraz iTNC 5xx. Dziękuje, pozdrawiam. α i ω hehe
    Załączniki:
    • HEIDENHAIN iTNC 530, iTNC 5xx – instrukcje serwisowe, dokumentacja, wymiana info tncguide.gif (93.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5748412
    szamand
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Domyślam się że masz już to czego szukałeś z racji tego, że było to kilka miesięcy temu, jeśli jednak nie to tam znajdziesz wszystko:
    www.heidenhain.com/
  • REKLAMA
  • #3 5794542
    Bruum
    Poziom 23  
    Ocena: 53
    Witam! Koledzy mam pytanie-czy ktoś wie jak otworzyć manuale ze strony podanej w poprzednim poście? Czekam na wszelkie sugestie. Kolego Qnx-czy mógłbyś jakieś bliższe koordynaty podrzucic?
  • REKLAMA
  • #4 6005713
    szamand
    Poziom 11  
    Witam. Zapewne juz sobie poradziles bo jakis czas mnie nie bylo, jesli nie to podaj konkretnie o które manual's ci chodzi lub w ogóle czego szukasz - Przegladne własne zasoby Heidenhain. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 6005774
    Bruum
    Poziom 23  
    Ocena: 53
    Witam i dzięki za odpowiedź! Maszyna owszem poszła, ale z manualami dalej kłopot. Chciałbym za wczasu się w nie zaopatrzyć bo jak coś siądzie to nie ma kiedy szukać, wszystko urrraaaaa dawaj. Potrzebuje service manuali tnc 426 i tnc530 a właściwie to "wszystko co się rusza" w tym temacie. Nigdy nie wiadomo co człowieka na dobry trop może naprowadzić. Pozdrawiam Krzysiek Bruum.
  • #6 6007959
    szamand
    Poziom 11  
    Mam instrukcję iTNC 530 user manual w formacie pdf ale zajmuje 27 MB, jakis pomysł jak to podzielic lub przesłac???

W końcu znalazłem trochę czasu i udało mi się umieścić Heidenhain user manual na FTP w Nowy Folder... Pozdrawiam zainteresowanych
  • #7 8790738
    poverejay
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Pracuje juz troche na Heidenhain a obecnie głównie na iTNC 530 . Mam rówież sporo materiałów odnosnie tego sterowania..symulatory , pdf, instrukcje itp... Jak co zapraszam GG: 5430930
    lub ejay13(_at_)wp.pl..Pozdrawiam...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania i wymiany dokumentacji serwisowej oraz instrukcji obsługi dla sterowników CNC HEIDENHAIN iTNC 530 oraz iTNC 5xx. Użytkownicy dzielą się informacjami o dostępności materiałów, w tym polskiej wersji TNCguide umieszczonej na FTP elektrody oraz plików PDF z instrukcjami użytkownika i serwisowymi. Wskazano oficjalną stronę producenta jako źródło dokumentacji. Poruszono kwestie techniczne dotyczące udostępniania dużych plików instrukcji oraz wymiany doświadczeń i zasobów, takich jak symulatory i inne materiały szkoleniowe. Wskazano również potrzebę wcześniejszego zaopatrzenia się w dokumentację na wypadek awarii maszyn CNC wyposażonych w te sterowniki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA