logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Esperanza EV109R – aktualizacja softu .bin, brak najnowszego softu na stronie producenta

patrzpuma 15 Gru 2025 18:48 489 4
REKLAMA
  • #1 21781508
    patrzpuma
    Poziom 2  
    Witam. Czy posiada ktoś najnowszy soft do tunera Esperanza EV109R? Nie ma nawet na stronie producenta (albo ślepy jestem).
    Mam soft v.1.9.8-8, wgrywam przez USB.
    A soft z tego wątku nie wchodzi (inne rozszerzenie - mój ma .bin kopii, a w tym wątku jest .rcv i nie da się go wskazać do wgrania).
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4130578.html#21641835
    Szukam update bo nie znajduje wszystkich kanałów mimo, że antena itd. OK. Z góry dzięki.
    AI: Czy wcześniej wgrywałeś do tunera jakiś inny soft niż fabryczny, np. z innych źródeł lub forów?
    Nie.
    AI: Próbowałeś już resetować tuner do ustawień fabrycznych albo skanować kanały na innych ustawieniach (np. wybierając inny kraj lub tryb wyszukiwania)?
    Tak.
  • REKLAMA
  • #2 21782920
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2910
    Kod pocztowy miejsca odbioru no i jakie ci odbiera a jakie nie?
    Antena sprawna -jak sprawdzano?
    MUX'y nie wszystkie nadawane są z taką samą mocą.
  • REKLAMA
  • #3 21784129
    funzen
    Poziom 25  
    Ocena: 245
    Ja najbardziej wchodzi(można wgrać do twojego dekodera) a rozszerzenie i cała nazwa są po to aby automatycznie się aktualizowało.
    Zrób tak jak jest w opisie i się samo wgra.

Czyli
    Cytat:

1) Wyłączamy dekoder z sieci zasilającej.

2) Podłączamy Pendrive do gniazda USB w dekoderze.

3) Podłączamy dekoder do sieci elektrycznej.

Aktualizacja przebiega samoczynnie.

Na ekranie pojawia się odliczanie do 100% oraz na wyświetlaczu dekodera będzie odliczanie do 100.

Jeżeli aktualizacja dobiegnie końca należy wyjąć Pendrive.

Urządzenie samo się zrestartuje.

Tu masz jaka jest wersja tego softu.
    Link

Albo można zmienić rozszerzenie pliku z .rcv na .bin i w tety można wgrać soft z poziomu menu dekodera.

Co tyczy się odbioru ta raczej sprawdził bym dokładnie okablowanie i Antenę.
  • REKLAMA
  • #4 21787600
    patrzpuma
    Poziom 2  
    Tak, "poprawiłem" tę aktualizację, że teraz staje na startowym logu Esperanza i nic. Wgrywałem przez menu nową wersję. Okazała się... jeszcze gorsza. I zrobiłem kopię wcześniej starej. I próbowałem wgrać. Logo startowe Esperanza i nie włącza się dalej. Tego softu .rcv nie łapie, a do menu nie ma jak wejść.
    Jest jakaś opcja wgrania softu lub cokolwiek? Nie sądzę, ale byłbym b. wdzięczny jak ma ktoś pomysł jakikolwiek...
REKLAMA