logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 49U5863DA - dioda LED miga na czerwono/zielono, TV reaguje na pilota z opóźnieniem

AugsburgElektro 18 Gru 2025 14:30 435 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona niemiecki » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21784041
    AugsburgElektro
    Poziom 2  
    Witam wszystkich,

mam telewizor Toshiba LCD Colour TV 49U5863DA, który niestety ma kilka problemów i mam nadzieję, że uzyskam tutaj jakieś wskazówki lub rozwiązania.

Opis problemu:

Dioda czuwania w prawym dolnym rogu po wyłączeniu telewizora zaczyna migać na przemian na czerwono i zielono i nie przestaje.
    Od czasu do czasu mam wrażenie, że ekran staje się nieco jaśniejszy, szczególnie w nocy. Dioda LED miga wtedy ponownie na przemian na czerwono i zielono, ale po pewnym czasie przestaje.
    Telewizor często bardzo wolno reaguje na polecenia z pilota, ale nie zawsze.

Czego już próbowałem:

Telewizor jest podłączony bezpośrednio do gniazdka, nie do rozgałęźnika.
    Próbowałem go zresetować i ustawić ponownie - nie pomogło.
    Nie jestem pewien, czy firmware jest aktualny. Podobno powinno zaktualizować się automatycznie.
    Jestem kompletnym laikiem w takich sprawach i nie mam innych rozwiązań.

Z góry wielkie dzięki!
    AI: Czy urządzenia zewnętrzne, takie jak urządzenia HDMI, pamięci USB lub podobne są obecnie podłączone do telewizora? Jeśli tak, to czy problem występuje również po odłączeniu wszystkich urządzeń zewnętrznych i pozostawieniu podłączonego tylko kabla zasilającego?
    WiiU podłączone, ale występuje nawet bez.
    AI: Czy kiedykolwiek wymieniłeś baterie w pilocie lub wypróbowałeś innego pilota, aby wykluczyć możliwość, że opóźnienie jest spowodowane przez pilota?
    Mogę wykluczyć kwestię baterii, nie próbowałem jeszcze innego pilota.
  • REKLAMA
  • #2 21784062
    yokoono51
    Poziom 28  
    Ocena: 281
    I have this:
    Toshiba 49U5863DA main 17MB130S panel VES490QNDS-2D-U12
  • #3 21784314
    AugsburgElektro
    Poziom 2  
    >>21784062
    Niestety nie rozumiem, co zrobić z tą informacją?
    [F]
REKLAMA