logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] JVC LT-43A3500 - gdzie pobrać firmware USB po ADB i ciemnym ekranie?

Wanresen 28 Lip 2026 15:56 144 4
REKLAMA
  • #1 21946321
    Wanresen
    Poziom 2  
    Dzień dobry, poszukuję oprogramowania układowego (firmware) do telewizora JVC LT-43A3500. Numer z naklejki ID: 10135495, SN: 8739827.
    Po zabawie z ADB telewizor włącza się, wyświetla logo JVC, potem napis Android i koniec, ekran jest ciemny, nie można wejść w menu. Pilot działa.
    Może ktoś posiada takie oprogramowanie na pendrive (USB) albo wie, skąd pobrać?
    Próby przywrócenia telewizora do ustawień fabrycznych metodami, jakie znalazłem w internecie, zawiodły.
    Dziękuję za ewentualną pomoc.
    AI: Czy możesz podać oznaczenia z płyty głównej/chassis oraz ewentualnie z naklejki matrycy, jeśli masz możliwość zdjęcia tylnej obudowy TV?
    Nie.
    AI: Co dokładnie było robione przez ADB - odinstalowanie/wyłączenie aplikacji, zmiana launchera, usuwanie usług systemowych, komendy typu pm disable/uninstall, czy coś innego?
    Nie pamiętam dokładnie, ale chyba wyłączyłem "TV Home"
    Załączniki:
    • IMG_20260728_142715.jpg (7.83 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21946355
    flinc
    Poziom 30  
    Ocena: 155
    Wanresen napisał:
    Dzień dobry, poszukuję oprogramowania układowego (firmware) do telewizora JVC LT-43A3500. Numer z naklejki ID: 10135495, SN: 8739827.
    Po zabawie z ADB telewizor włącza się, wyświetla logo JVC, potem napis Android i koniec, ekran jest ciemny, nie można wejść w menu. Pilot działa.
    Może ktoś posiada takie oprogramowanie na pendrive (USB) albo wie, skąd pobrać?
    Próby przywrócenia telewizora do ustawień fabrycznych metodami, jakie znalazłem w internecie, zawiodły.
    Dziękuję za ewentualną pomoc.
    AI: Czy możesz podać oznaczenia z płyty głównej/chassis oraz ewentualnie z naklejki matrycy, jeśli masz możliwość zdjęcia tylnej obudowy TV?
    Nie.
    AI: Co dokładnie było robione przez ADB - odinstalowanie/wyłączenie aplikacji, zmiana launchera, usuwanie usług systemowych, komendy typu pm disable/uninstall, czy coś innego?
    Nie pamiętam dokładnie, ale chyba wyłączyłem "TV Home"

Zajrzyj elektrotanya.hu Na stronie producenta czy nie mają ?
  • REKLAMA
  • #3 21946389
    Wanresen
    Poziom 2  
    Dzięki za podpowiedź, ale na elektrotanya.hu nic nie mają.
  • REKLAMA
  • #4 21946394
    flinc
    Poziom 30  
    Ocena: 155
    Na elektronaya.hu Wskazówka -nie wpisuje całego modelu Wpisz JVC - wyświetlą się modele JVC
  • #5 21949864
    Wanresen
    Poziom 2  
    Udało mi się przywrócić telewizor do ustawień fabrycznych.
REKLAMA