logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konto tymczasowo niedostępne – brak dostępu do kodu z WhatsApp na stary numer, blokada logowania

nnpl 21 Gru 2025 21:50 378 3
REKLAMA
  • #1 21787051
    nnpl
    Poziom 2  
    Mam problem z Facebookiem, bo znam swoje hasło, ale nie mogę wejść na konto. Za każdym razem, gdy się loguję, Facebook wymusza na mnie włączenie dodatkowego zabezpieczenia – Facebook Protect. I tam jako jedyną metodę podaje kod wysyłany przez WhatsApp na stary numer telefonu, którego nie mam od kilku lat. Nie ma żadnej opcji zmiany metody – nie mogę wybrać SMS na inny numer, maila ani aplikacji. W efekcie jestem zablokowany na etapie dwuskładnikowego logowania, mimo że jestem właścicielem konta. Próbowałem różnych formularzy i poradników, ale wszystkie ścieżki kończą się tym samym: podaj kod z numeru, do którego nie mam dostępu.
    Komunikat: Konto tymczasowo niedostępne, z opcjami „Otwórz w Safari” i „Anuluj”Ekran Facebooka z komunikatem o wymogu włączenia Facebook Protect i 2FA.Komunikat Facebooka informujący o braku możliwości logowania bez dostępu do starego urządzenia
  • REKLAMA
  • #2 21787076
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5422
    @nnpl
    https://www.facebook.com/help/132243923516844/?helpref=uf_share

"Ważne: Wskazówki udzielone w kolejnej części będą najbardziej pomocne, jeśli możesz skorzystać z urządzenia, za pomocą którego wcześniej logowałaś(eś) się do Facebooka. Może to być Twój własny telefon lub komputer, stary telefon lub laptop członka Twojej rodziny. Jeśli masz dostęp do tego urządzenia, wykonaj następujące czynności:
    Wpisz facebook.com/login/identify w przeglądarce na urządzeniu, z którego wcześniej się logowałaś(eś).
    Wprowadź adres e-mail lub numer telefonu komórkowego. Mogą być to dane zazwyczaj wykorzystywane do logowania lub inne, które Twoim zdaniem mogą być powiązane z kontem.
    Jeśli czynność ta nie powiedzie się, spróbuj wprowadzić nazwę konta lub nazwę użytkownika. Jeżeli nie pamiętasz swojej nazwy użytkownika, poproś znajomego, żeby zajrzał do Twojego profilu i przesłał Ci nazwę użytkownika w postaci adresu URL."

A to za ukochaną AI:
    Kroki do odzyskania konta:
    Użyj znanego urządzenia: Przejdź na stronę facebook.com/login/identify na telefonie lub komputerze, z którego regularnie korzystasz.
    Wyszukaj profil: Wpisz swoje imię i nazwisko lub nazwę użytkownika (jeśli nie pamiętasz maila ani numeru). Nazwę użytkownika może sprawdzić dla Ciebie znajomy, zaglądając na Twój profil – to końcówka adresu URL po facebook.com/.
    Opcja „Nie masz już do nich dostępu?”: Gdy system zapyta o sposób wysłania kodu, wybierz link na dole: „Nie masz już do nich dostępu?” (lub podobny, np. „Nie masz dostępu do tych informacji?”).
    Podaj nowy e-mail: Facebook poprosi Cię o podanie nowego adresu e-mail, do którego masz dostęp. Na ten adres otrzymasz instrukcje dotyczące dalszych kroków.
    Weryfikacja tożsamości (Dowód osobisty): Najczęściej w takiej sytuacji konieczne będzie przesłanie skanu dokumentu tożsamości (np. dowodu osobistego, paszportu lub prawa jazdy). Facebook ma do 30 dni na zweryfikowanie Twojego zgłoszenia.
  • REKLAMA
  • #3 21787079
    nnpl
    Poziom 2  
    >>21787076 Komunikat Facebooka: „Spróbuj na innym urządzeniu, aby kontynuować”
    Próbowałem z trzech urządzeń (w tym jedno, na którym wczoraj się logowałem) i dostaję taki komunikat. Nie usuwałem ciasteczek, nie zmieniałem sposobu użytkowania i walę głową w ścianę.

Próba wysłania kodu na maila:
    Komunikat o błędzie logowania z przyciskiem „OK” na ekranie aplikacji

Wpisanie hasła:
    Ekran przeglądarki mobilnej Safari z błędem „Failed to load” na stronie m.facebook.com

Jestem w jakiejś pętli błędów.
  • #4 21787140
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5422
    @nnpl
    Uruchom ponownie telefon, czasami takie babole wyłażą.
REKLAMA