logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z zalogowaniem się na Facebooka, przekierowanie na stronę mobilną

QuadDamage 10 Sie 2025 18:31 1101 6
REKLAMA
  • #1 21631261
    QuadDamage
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Siema, mam 2 problemy.

Pierwszy to nie mogę zalogować się w żaden sposób. Na głównej stronie podaję login (próbowałem i maila i nr telefonu) i hasło, przekierowuje mnie na captchę, wpisuję poprawnie a po weryfikacji przekierowuje mnie na

https://www.facebook.com/login/web/?cuid=[ciąg znaków]

A na dole mam komunikat o treści:
    "Wprowadzone hasło jest nieprawidłowe.
    Nie pamiętasz hasła?"

Gdy klikam "Nie pamiętasz hasła?" wyskakuje mi prompt z dwoma opcjami:
    1. Przejście na stronę facebooka i odzyskanie hasła
    2. Odzyskanie hasła przez messengera na urządzeniu mobilnym (posiadam starą Nokię, więc to odpada)

Po wybraniu opcji nr 1 strona prosi mnie o login lub nr telefonu (sprawdzałem oba, na 100% poprawne), po wpisaniu wywala mi taki komunikat:

"Możliwość korzystania przez Ciebie z tej funkcji została tymczasowo zablokowana.
    Wygląda na to, że ta funkcja była przez Ciebie wykorzystywana w zbyt szybki, niewłaściwy sposób. Możliwość korzystania z niej została w Twoim przypadku tymczasowo zablokowana.
    Jeżeli uważasz, że nie jest to sprzeczne z naszymi Standardami społeczności, powiadom nas o tym."

A przy kliknięciu w "powiadom nas o tym" przekierowuje mnie na stronę logowania, błędne koło.

Dodam, że jakiś czas temu (ok tydzień) znajomy logował się z mojego komputera na FB, coś tam pisał ze znajomymi, ale nic nielegalnego co mogłoby naruszyć ich "standardy społeczności" czy jak oni to nazywają. Google mi wypluwa, że po jakimś czasie mi to odblokują, tylko nie wiadomo po jakim.

Sprawa jest dla mnie o tyle istotna, że nie korzystam z samego FB co jedynie z marketplace, gdzie mam wystawione parę rzeczy i gdyby ktoś pisał to nie mam obecnie możliwości odpowiedzi a nawet dowiedzenia się czy i kto pisał.

Druga sprawa: mimo że w pasku zakładek mam ustawione https://www.facebook.com/marketplace/you/selling to przekierowuje mnie na https://m.facebook.com/marketplace/selling/

Pytanie dlaczego, skoro z FB korzystam tylko na komputerze i nigdy nie korzystałem z niego na telefonie (u nikogo się nie logowałem, nawet na czyimś komputerze).

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21631277
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6563
    Gdy odpowiedź jest o tymczasowym zablokowaniu spróbuj za przynajmniej 24 godziny z prawidłowym hasłem lub odzyskaniem hasła. Tak miałem gdy ktoś włamał się na moje konto. Poszło ok.
  • REKLAMA
  • #3 21631458
    QuadDamage
    Poziom 10  
    Problem występuje u mnie od ok tygodnia, może parę dni więcej.

I dzięki za przeniesienie tematu do odpowiedniego działu.
  • REKLAMA
  • #4 21631593
    pawelklosmobile
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Nie napisałeś/aś gdzie przeglądarki używasz : system , przeglądarka, sprzęt
    Po pierwsze Jaka przeglądarka w PC/telefonie ?
    Po 2gie: korzystasz z telefonu, aby sprawdzić facebooka ?
    Może masz synchronizowane przeglądarki stacjonarną w PC i mobilną w telefonie, aby mieć tą samą historię przeglądania
  • #5 21631613
    QuadDamage
    Poziom 10  
    System: Windows 7
    Przeglądarka: Firefox x64 v115.26.0esr
    Sprzęt: Zabytkowy, LGA775

Co do drugiego to nigdy nie korzystałem z FB na telefonie ani nigdzie indziej poza swoim komputerem stacjonarnym i tylko na nim jestem/byłem zalogowany. Na FB do nikogo nie piszę, nie mam nikogo w znajomych, korzystam jedynie z marketplace.
    Danych nie będę podawał, łatwo mnie znaleźć :) A drugiego konta zakładać nie chcę, poza tym nie wiem czy przez to by mi nie zbanowali pierwszego.
  • REKLAMA
  • #7 21633966
    QuadDamage
    Poziom 10  
    No nic, w takim razie czekam aż będę miał to odblokowane.

Pozostaje druga sprawa - dlaczego ciągle przekierowuje mnie na wersję mobilną, skoro z niej nie korzystam ? Linka do marketplace mam na pasku zakładek, w about:config i innych nic nie grzebałem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z logowaniem do Facebooka, gdzie po wpisaniu poprawnych danych logowania i przejściu przez captchę następuje przekierowanie na stronę https://www.facebook.com/login/web/?cuid=[ciąg znaków] z komunikatem o nieprawidłowym haśle. Próba odzyskania hasła przez standardową procedurę na stronie kończy się blokadą funkcji z powodu rzekomego nadużycia ("Możliwość korzystania przez Ciebie z tej funkcji została tymczasowo zablokowana"). Alternatywna metoda odzyskania hasła przez Messengera jest niedostępna ze względu na posiadanie starego telefonu. Problem dotyczy mechanizmów weryfikacji tożsamości, blokad konta oraz ograniczeń w procedurze resetowania hasła na platformie Facebook, szczególnie w kontekście urządzeń mobilnych i starszych modeli telefonów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA