logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnum 270C – zdjęcia wnętrza po naprawie, identyfikacja oryginalnych części

kelbaska 23 Gru 2025 16:23 222 2
REKLAMA
  • #1 21788515
    kelbaska
    Poziom 2  
    Witam, mam takie pytanie: czy znalazłaby się osoba, która zrobiłaby paręnaście zdjęć środka migomatu Magnum 270C? Ponieważ mam taki problem, mój, który odkupiłem od znajomego, ma zwarcie, a przedtem dał komuś do naprawy i teraz chciałbym sprawdzić, czy zostało coś innego wymienione oprócz oryginalnych części. Czy jest ktoś? Dziękuję.

Płytka drukowana z rezystorami 5W 22Ω, kondensatorami i przewodami na tle drewnianym Płytka drukowana z czterema tranzystorami mocy, jeden z nich jest przypalony. Płytka drukowana z kilkoma kondensatorami i rezystorami na stole Zielona płytka drukowana z widocznymi śladami przypaleń i nieregularnym lutowaniem Wnętrze urządzenia spawalniczego Magnum 270c z widoczną płytką PCB i przewodami Wnętrze spawarki Magnum 270c z widocznym uzwojeniem i przewodami Wnętrze urządzenia spawalniczego z widocznym transformatorem i okablowaniem Płytka drukowana w środku urządzenia Magnum 270c z widocznymi komponentami Spawarka MIG Magnum MIG 270C IGBT z uchwytem spawalniczym i przewodami
    Moderowany przez krzysiek7:

Usunięto zdjęcie nie mające związku z tematem.

• REKLAMA
  • #2 21788591
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1698
    Edytuj sobie te zdjęcia.
    Patrząc po uszkodzeniu tranzystorów to widzę kolejne uszkodzenie przez byle jakie jakościowo podkładki pod tranzystory. Tu raczej nie ma po co wylutowywać kondensatorów tylko wywalić tranzystory, sprawdzić elementy w bramka tych tranzystorów. Uruchomić bez nich, sprawdzić przebiegi na trafku sterującym, pomierzyć diody na wyjściu i próbować uruchomić.
  • #3 21788629
    kelbaska
    Poziom 2  
    Witam, kupiłem nową płytkę, ale się trochę różni. Zrobię zdjęcie i panu pokażę. Dobrze, lecz ma inne, ale kupiłem nowe, takie same jak były, i czy wymienić, czy zostawić?
    Załączniki:
    • Magnum 270C – zdjęcia wnętrza po naprawie, identyfikacja oryginalnych części image.jpg (4 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Magnum 270C – zdjęcia wnętrza po naprawie, identyfikacja oryginalnych części image.jpg (2.36 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Magnum 270C – zdjęcia wnętrza po naprawie, identyfikacja oryginalnych części image.jpg (3.04 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Magnum 270C – zdjęcia wnętrza po naprawie, identyfikacja oryginalnych części image.jpg (3.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA