logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mazda 3 2005 – radio fabryczne resetuje się i uruchamia ponownie

pikaczulybaszko 23 Gru 2025 22:16 213 1
REKLAMA
  • #1 21788834
    pikaczulybaszko
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam problem z fabrycznym radiem samochodowym Mazdy 3 z 2005 roku. Radio uruchamia się, następnie wyłącza się i uruchamia się ponownie. Czasem zagra z 10 minut, po czym problem występuje znowu. Najczęściej radio resetuje się co jakąś minutę, słychać jedno słowo z utworu i znowu napis Hello, ładuje się stacja i znowu tak w kółko. Radio rozebrałem i wyrywkowo wylutowałem kilka kondensatorów, jednak wszystkie trzymają swoje parametry. Żaden nie jest też wylany. Problem wystąpił już przelotnie poprzedniej zimy, jednak kiedy zrobiło się ciepło, radio działało normalnie i problem powrócił jakoś miesiąc temu. Prosiłbym o jakieś podpowiedzi.
    AI: Czy problem z resetowaniem radia występuje zarówno przy włączonym silniku, jak i tylko na zapłonie?
    I na zapłonie i na włączonym silniku.
    AI: Czy sprawdzał Pan napięcie zasilania na kostce radia oraz stan masy? Czy instalacja elektryczna była w ostatnim czasie modyfikowana lub naprawiana?
    Nic w instalacji nie było modyfikowane. Wszystkie bezpieczniki sprawne
  • REKLAMA
  • #2 21788930
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 442
    A co to za radio. Póki co wiemy tylko o marce, modelu i roczniku samochodu, a o radiu nie ma żadnej informacji. Najczęściej montowano radia (różne modele), maki Sanyo
    Zamieść zdjęcia naklejek na radu.
REKLAMA