Jeśli dobrze przeczytałem, to poszukujesz myjki do płyt głównych telefonów. Czyli najlepsza będzie jak najmniejsza myjka, tak aby nie zalewać jej litrami płynu do czyszczenia.
Ja od kilku miesięcy użytkuję coś takiego:
Dość mocna. Dwie moce: 30 W i 50 W. Czyszczę w niej drobnicę i efekty są widoczne. Ile wytrzyma? Dobre pytanie... Różne sklepy, różne nazwy tego samego produktu.
Wady: Brakuje jakiegoś koszyczka lub siateczki, żeby czyszczony element nie rysował się o dno.
Tylko ja nią czyszczę raczej przełączniki mechaniczne. Z elektroniką bym uważał... płyta telefonu to w większości układy BGA. Czy silne wibracje nie spowodują, że kulki cynowe pod układem przestaną łączyć? Może być to ryzykowne. Myślę, że dobrze dobrana chemia i szczoteczka do zębów będzie lepszym wyborem.
Gdzie kupować? Jeśli potrzebujesz gwarancji i faktury, to polskie sklepy czy Allegro. Jeśli nie, to tam gdzie jest taniej. Ja upolowałem na Ali za jakieś 75zł
A i zapomniałem dodać, że kiedyś zalałem wodą mikrofon w Galaxy A53. Głos jak z beczki. Niczym nie mogłem tego wysuszyć. I w akcie desperacji użyłem Izopropanolu... było tylko gorzej.