Witam. Szukam projektu monitorów zamkniętych w miarę małych na głośnikach 8-10 cali dwudrożny. Albo coś podobnego. Zainteresowałem się też OB i chętnie zobaczę jakieś projekty odgrod dwudrożnych albo nawet na szerokopasmowych głośnikach.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambumble napisał:Jest sporo gotowych i sprawdzonych projektów na przetwornikach od STX. Chyba nie ma więc sensu kombinować?Myślałem może o przetwornikach stx...
bumble napisał:Obecnie trudno zrobić dobre kolumny DIY za małe pieniądze. Znacznie łatwiej znaleźć dobrze grające kolumny z drugiej ręki (używane kolumny są często odprzedawane w cenie niższej niż wartość elementów w tej kolumnie!). Przy DIY, poza znacznie wyższymi wydatkami na nowe głośniki i elementy zwrotnicy, musisz także uwzględnić ogromny nakład pracy własnej (szczególnie stolarka i wykończenie). A to wszystko przy braku całkowitej pewności co do uzyskanych efektów.Przetworniki 500-600zl plus zwrotnica. Pudel nie liczę. Albo coś naprawdę dobrego może nie na wstęgach ale z przetwornikami 1000-1500zl plus zwrotnica.
bumble napisał:A może warto to wszystko odsprzedać i kupić sobie jeden przyzwoity wzmacniacz stereo i dwie kolumny? Zapewniam, że przy odpowiednim doborze sprzętu niczego w dźwięku nie zabraknie.m tak. Amplituner stereo technika, amplitunery kina denon i Pioneer. Kolumny Altus 140 po wymianie niskotonowych. Kino koda z którego używałem i podłogowych i...