logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fortnite i Apex Legends – zawieszanie się komputera po dołączeniu do meczu, EAC?

melonqe 25 Gru 2025 20:38 183 3
REKLAMA
  • #1 21789982
    melonqe
    Poziom 2  
    Problem: Cały komputer zawiesza się po dołączeniu do gry (Fortnite / Apex Legends)

Cześć,
    Mam poważny problem z grami Fortnite i Apex Legends. Za każdym razem, gdy dołączę do rozgrywki, po krótkiej chwili zawiesza się cały komputer.

Objawy:

Ekran się zacina lub przestaje reagować.

Nie działa klawiatura ani myszka.

Nie da się nic zrobić (Alt+Tab, Alt+F4, Ctrl+Alt+Del nie reagują).

Jedyne wyjście to restart komputera przyciskiem.

Problem występuje tylko w tych grach, w innych grach działa normalnie. Zawieszenie pojawia się chwilę po wejściu do meczu, a nie w menu.
    Czy może być to problem z Easy Anti-Cheat?

Czy ktoś miał podobny problem albo wie, co może to powodować?
    Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    AI: Podaj proszę pełną specyfikację swojego komputera (procesor, karta graficzna, ilość RAM, zasilacz, płyta główna itp.).
    Procesor: 11th Gen Intel Core i7-11370H
    RAM: 16 GB DDR4
    Karta graficzna: NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU
    AI: Jaki masz system operacyjny i czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki (szczególnie do karty graficznej) oraz aktualizacje systemu?
    Windows 11, wszystkie sterowniki zaktualizowane.
  • REKLAMA
  • #2 21789989
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 228
    Mam identyczne problemy z myszką.
    Nie chcę nic mówić ale to mogą być problemy z Windowsem a konkretnie Windows Upgrade.
  • REKLAMA
  • #3 21789991
    melonqe
    Poziom 2  
    >>21789989 Jeżeli chodzi o Windows Update, to wszystkie aktualizacje mam zrobione. Ale ten problem zaczął się w losowy dzień, gdzie nie robiłem żadnej aktualizacji (ani sterowników, ani Windows).
  • #4 21789993
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 228
    Gram w Diablo IV nie ma żadnych problemów.
    Ale gram w COD Black Ops 6 i już występuję nagłe zmiany broni na nóż, problemy w pulpicie itp dziwne akcje.

Czekam na rozwój wydarzeń.
REKLAMA